kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

Enrique Iglesias - El Baño

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «El Baño» του Enrique Iglesias και το απολαμβάνουμε δυνατά!
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«El Baño» είναι ο τίτλος της επιτυχίας του Enrique Iglesias και του Πορτορικανού τραγουδιστή Benito Antonio Martinez Ocasio, του καλλιτέχνη της latin trap και reggaeton σκηνής που είναι γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Bad Bunny.

Το σινγκλ, που στα αγγλικά αποδίδεται με τον τίτλο «The Bathroom», αποτελεί σύνθεση του Iglesias, του Bad Bunny και ακόμα των: Francisco Saldaña, Xavier Semper, Edgar Semper, Hasibur Rahman, Servando Primera και Luian Malavé.

Την παραγωγή του τραγουδιού υπογράφει ο Carlos Paucar σε συμπαραγωγή με το ντουέτο των επιτυχημένων παραγωγών της reggaeton, Luny Tunes.

Οι Francisco Saldaña και Víctor Cabrera, που είναι γνωστότεροι ως Luny Tunes, έχουν στο παρελθόν συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σκηνής, τα τελευταία 15 χρόνια.

Το «El Baño» κυκλοφόρησε από την RCA Records και τη δισκογραφική Sony Music Latin, στις 12 Ιανουαρίου 2018.

Πρόκειται για μια σύνθεση reggaeton, που περιλαμβάνει στοιχεία Latin pop και Latin trap.

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού κυκλοφόρησε επίσης στις 12 Ιανουαρίου 2018, από το επίσημο κανάλι του Enrique Iglesias στην πλατφόρμα του Vevo. Στο βίντεο πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Pollyanna Uruena και ο διάσημος ηθοποιός Eric Roberts, ενώ τη σκηνοθεσία του υπογράφει ο ίδιος ο Iglesias σε συνεργασία με τον Maxim Bohichik.

Το σενάριο του σύντομου φιλμ επιμελήθηκε ο βραβευμένος creative director του Iglesias και γνωστός σκηνοθέτης, Yasha Malekzad ενώ την παραγωγή ανέλαβε η Artist Preserve, η εταιρία παραγωγής του σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Music, το «El Baño» κατάφερε να σημειώσει 9.000 ψηφιακές αγορές και 4,7 εκατομμύρια διαδικτυακές μεταδόσεις στη διάρκεια μόνο της πρώτης εβδομάδας από την ημερομηνία κυκλοφορίας.

Το σινγκλ κατάφερε να φτάσει μέχρι τη δεύτερη θέση του Latin Digital Song Sales chart και τη 13η θέση του Latin Streaming Songs.

Στο Latin Airplay chart, η σύνθεση του Enrique Iglesias κατέγραψε 9,7 εκατομμύρια ραδιοφωνικές μεταδόσεις στη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών από την κυκλοφορία του.

Στο Billboard Hot 100 το τραγούδι κατάφερε να φτάσει μέχρι τη θέση No. 98, ενώ στο Billboard Hot Latin Songs chart κατέλαβε την όγδοη θέση.

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «El Baño» του Enrique Iglesias και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker