kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Shawn Mendes, Camila Cabello - Señorita

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Señorita» των Shawn Mendes & Camila Cabello και το απολαμβάνουμε δυνατά
Text Size:
  • A
  • A
  • A

«Señorita» είναι ο τίτλος του σινγκλ που αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Καναδού τραγουδιστή Shawn Mendes και της Κουβανής – Αμερικανής Camila Cabello.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου 2019 από τη δισκογραφική Island Records, ως το δεύτερο σινγκλ από την πολυτελή έκδοση του ομώνυμου, τρίτου στούντιο άλμπουμ του νεαρού καλλιτέχνη.

Τη σύνθεση υπογράφουν οι Mendes, Cabello, Charli XCX, Ali Tamposi, Jack Patterson (των Clean Bandit), καθώς επίσης και οι παραγωγοί του τραγουδιού, Andrew Watt, Benny Blanco και Cashmere Cat.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία των Mendes και Cabello, καθώς το 2015 είχαν ερμηνεύσει από κοινού το «I Know What You Did Last Summer"», τραγούδι που περιλαμβάνεται στο ντεμπούτο άλμπουμ του πρώτου. Το σινγκλ είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, φτάνοντας μέχρι την πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 και άλλων 35 χωρών.

Ο παραγωγός του τραγουδιού, Andrew Watt, έγραψε τη βασική μελωδία του «Señorita» και πρότεινε στον Shawn Mendes να το ηχογραφήσει ως ντουέτο με την Camila Cabello.

Οι δυο νεαροί καλλιτέχνες ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί πάνω στη μελωδία και τους στίχους, αρχικά μέσω του FaceTime, πριν συναντηθούν τελικά στο στούντιο για την τελική ηχογράφηση.

Το «Señorita» ξεχώρισε και κατέλαβε αμέσως τη θέση Νο.2 και λίγο αργότερα την πρώτη του Billboard Hot 100, χαρίζοντας στον Mendes το πρώτο του Νο.1 hit στις Ηνωμένες Πολιτείες, και το δεύτερο για την Cabello, μετά το επίσης επιτυχημένο «Havana».

H πορεία του σινγκλ στις παγκόσμιες ψηφιακές πλατφόρμες ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακή, με 9,9 εκατομμύρια ψηφιακές ακροάσεις σε μια μόνο μέρα και 800 εκατομμύρια σε λίγες μόνο εβδομάδες, στην πλατφόρμα του Spotify.

Με 1,5 εκατομμύρια streams συνολικά, το «Señorita» είναι το πρώτο σινγκλ στην ιστορία της μουσικής που συγκεντρώνει ένα τόσο μεγάλο αριθμό ψηφιακών ακροάσεων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης, είναι ένα από τα σινγκλ που κατάφεραν να παραμείνουν τις περισσότερες εβδομάδες στην κορυφή των παγκόσμιων chart του iTunes, της Apple Music και του Spotify.

Το επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου 2019, στην πλατφόρμα του YouTube. Σκηνοθετημένο από τον Dave Meyers και κινηματογραφημένο στο Λος Άντζελες, το βίντεο έγινε σύντομα viral και είναι πια ένα από τα δημοφιλέστερα στην πλατφόρμα, με περισσότερα από 13 εκατομμύρια Like.

Έχει επίσης, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου 2019, ξεπεράσει τις 696 εκατομμύρια προβολές και συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό.

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Señorita» των Shawn Mendes & Camila Cabello και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker