kiss-logo
Now playingWATER TYLA
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Ο Εd Sheeran ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την περιοδεία του

Και επίσημα πια η περιοδεία του Sheeran είναι η πιο προσοδοφόρα όλων των εποχών...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Και επίσημα πια η περιοδεία του Ed Sheeran είναι η πιο προσοδοφόρα όλων των εποχών.

Η εμφάνιση και η πορεία του Ed Sheeran στη βιομηχανία της μουσικής αποτελεί ένα πραγματικό φαινόμενο. Ο Sheeran, καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να μετατρέπει την επιτυχία του σε οικονομικές απολαβές, επισκιάζοντας σε αυτό τον τομέα ακόμα και τα ιερά είδωλα της μουσικής βιομηχανίας.

Η περιοδεία του καλλιτέχνη, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με τίτλο «Τhe Divide Tour», κατάφερε να ξεπεράσει σε έσοδα ακόμα και την περιοδεία των U2, αφήνοντάς τους πίσω κατά 1,48 εκατομμύρια δολάρια.

Tα συνολικά έσοδα της «Divide Tour», αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 737,9 εκατομμυρίων δολαρίων, χαρίζοντας στον Sheeran την πρώτη θέση στον κατάλογο των πιο επιτυχημένων καλλιτεχνών στην ιστορία της μουσικής, βάσει των εσόδων από περιοδεία. Το σύνολο των εσόδων της περιοδείας προέρχεται από 255 συναυλίες, τις οποίες παρακολούθησαν 8,9 εκατομμύρια μουσικόφιλοι.

Η διάρκεια της «Divide Tour» ξεπέρασε τους 30 μήνες, ενώ κάλυψε ένα ευρύ φάσμα οπαδών σε έξι ηπείρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Billboard Boxscore, ο Sheeran έσπασε με την περιοδεία του το ρεκόρ των U2, οι οποίοι στο διάστημα από το 2009 ως το 2011 εμφανίστηκαν σε 110 συναυλίες σε όλο τον κόσμο και συγκέντρωσαν το ποσό των 736,4 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας κατά 175 εκατομμύρια το ρεκόρ των Rolling Stones, που είχαν κατακτήσει με την περιοδεία τους «A Bigger Bang» από το 2005 ως το 2007.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker