kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Ο Sam Smith δηλώνει ουδέτερος ως προς το φύλο

Ο Sam Smith ζητά να του αναφέρονται με την αντωνυμία «αυτοί» αντί για «αυτός»...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Sam Smith ζητά να του αναφέρονται με την αντωνυμία «αυτοί» αντί για «αυτός», αφού όπως δηλώνει είναι ουδέτερος ως προς το φύλο.

Ο ηλικίας 27 ετών τραγουδιστής, δήλωσε πρόσφατα ότι αρνείται να κατανοήσει την έννοια του φύλου και στο εξής θα προσδιορίζει τον εαυτό του ως άφυλο (Non-binary).

Σύμφωνα με τον Smith, ο κόσμος είναι γεμάτος με στερεότυπα απέναντι στα φύλα και αυτό μπορεί να είναι πολύ καταπιεστικό για ένα μέρος του πληθυσμού.

Ύστερα από αυτή την αποκάλυψη, ο Smith καλεί τους φίλους και οπαδούς του να χρησιμοποιούν καλύτερα τις ουδέτερες αντωνυμίες «αυτοί» και «αυτούς» αντί για «αυτόν», αναφορικά με το πρόσωπό του.

Ο Smith έγραψε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους οπαδούς του στο Instagram: «Σήμερα είναι μια καλή μέρα για να σας μιλήσω. Ύστερα από μια ολόκληρη ζωή στη διάρκεια της οποίας ήμουν σε πόλεμο με τον εαυτό μου, αποφάσισα να αγαπήσω τον εαυτό μου γι' αυτό που είμαι. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος και αισθάνομαι τόσο τυχερός που περιβάλλομαι από ανθρώπους που με στηρίζουν σε αυτή την απόφασή μου».

Όπως συμπληρώνει ο τραγουδιστής από το Λονδίνο: «Είχα μεγάλο άγχος σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση, επειδή νοιάζομαι πολύ για τη γνώμη του κόσμου. Κατανοώ ότι θα ακολουθήσουν πολλά λάθη, όμως ελπίζω να καταφέρετε τελικά να με δείτε όπως βλέπω τώρα εγώ τον εαυτό μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας The Sun πάντως, τον Smith απασχολούσε πολύ καιρό αυτό το ζήτημα και είχε διαβάσει πολύ για να είναι ενημερωμένος πριν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. O τραγουδιστής επέλεξε να απευθυνθεί πρώτα στους φίλους του, πριν περάσει στο επόμενο στάδιο που είναι οι εκπρόσωποι της μουσικής βιομηχανίας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη για το Hits Radio της Μεγάλης Βρετανίας, ο μουσικός παραγωγός James Barr αναφέρθηκε στον Smith μέσω tweet, επιλέγοντας τον όρο «αυτοί».

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker