kiss-logo
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

O Robbie Williams απειλεί το ρεκόρ του Elvis Presley

Ο Robbie Williams κερδίζει επάξια μια θέση δίπλα στο όνομα του Elvis Presley...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Robbie Williams, με την πρόσφατη κυκλοφορία του «The Christmas Present», καταφέρνει να κατακτήσει την κορυφή του Official Albums Chart και με αυτό τον τρόπο να απειλήσει το ρεκόρ που είχε ο σπουδαίος Elvis Presley στo chart της Μεγάλης Βρετανίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Williams είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση πίσω από τους Coldplay που με την τελευταία τους κυκλοφορία κυριαρχούσαν στο UK Albums chart.

Χάρη στην αύξηση των πωλήσεων στο διάστημα της εβδομάδας που πέρασε, ο Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης κερδίζει μια θέση μπροστά και εκτός από την κορυφή του chart κατακτά επίσης ένα νέο ρεκόρ με τη συμπλήρωση 13 άλμπουμ στο Νο.1.

Ο Robbie Williams είναι ο μόνος solo καλλιτέχνης της σύγχρονης ποπ-ροκ σκηνής, που έχει 13 άλμπουμ στο Νο.1 του βρετανικού chart, κερδίζοντας επάξια μια θέση δίπλα στο όνομα του Elvis Presley.

Απευθυνόμενος στους διαδικτυακούς του φίλους, ο καλλιτέχνης από τη Μεγάλη Βρετανία δήλωσε: «Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη, είναι ένα απίστευτο επίτευγμα. Η στήριξή σας σημαίνει πάρα πολλά για εμένα, ειδικά σε αυτό το συγκεκριμένο άλμπουμ».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ρεκόρ συγκροτήματος για τα περισσότερα άλμπουμ στην κορυφή του UK Official Albums Chart, κατέχουν οι Beatles με 15.

Στο ίδιο chart, το σύνολο των προσωπικών άλμπουμ συνδυαστικά με τα άλμπουμ των Take That για τον Robbie Williams είναι 17, ενώ αντίστοιχα για τον Paul McCartney και τους Beatles είναι 22 και για τον John Lennon μαζί με τους Beatles είναι 18.

Το πρόσφατο, εορταστικό άλμπουμ του Williams, που κυκλοφόρησε και σε μορφή κασέτας, έχει σε αυτή τη μορφή τις περισσότερες πωλήσεις από τον Ιούλιο του 2002 μέχρι σήμερα.

Οι 15 solo καλλιτέχνες με τα περισσότερα Νο. 1 στο UK Official UK Chart είναι οι εξής:

 

  1. Elvis Presley, με 13 άλμπουμ
  2. Robbie Williams, με 13 άλμπουμ
  3. Madonna, με 12 άλμπουμ
  4. David Bowie, με 11 άλμπουμ
  5. Bruce Springsteen, με 11 άλμπουμ
  6. Michael Jackson, με 10 άλμπουμ
  7. Eminem, με 9 άλμπουμ
  8. Rod Stewart, με 9 άλμπουμ
  9. Bob Dylan, με 8 άλμπουμ
  10. Cliff Richard, με 7 άλμπουμ
  11. Elton John, με 7 άλμπουμ
  12. Paul McCartney, με 7 άλμπουμ
  13. George Michael, με 7 άλμπουμ
  14. Kylie Minogue, με 7 άλμπουμ.
  15. Βarbra Streisand, με 7 άλμπουμ.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker