kiss-logo
Now playingFUOCO NEL FUOCO EROS RAMAZZOTTI
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

«Έφυγε» από τη ζωή η Marie Fredriksson, τραγουδίστρια των Roxette

Σας ανακοινώνουμε με βαθιά θλίψη ότι μια από τις σπουδαιότερες φωνές δεν είναι πια μαζί μας...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Η τραγουδίστρια των Roxette, Marie Fredriksson απεβίωσε σήμερα στην ηλικία των 61, ύστερα από μακρά ασθένεια.

Η Marie Fredriksson, που είχε αναμφισβήτητα μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της ποπ των 80's και των 90's, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα καρκίνου του εγκεφάλου.

Η οικογένεια της δήλωσε σε εφημερίδα της Σουηδίας συντετριμμένη για τον πρόωρο θάνατο.

«Σας ανακοινώνουμε με βαθιά θλίψη ότι μια από τις σπουδαιότερες και πολύ αγαπημένες μας φωνές δεν είναι πια μαζί μας στη ζωή».

Τον Σεπτέμβριο του 2002 η Fredriksson είχε ένα ατύχημα μέσα στο σπίτι της. Μια μαγνητική τομογραφία που ακολούθησε αποκάλυψε ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο και της δόθηκε 25% πιθανότητα επιβίωσης. Η τραγουδίστρια επέζησε φυσικά, αλλά είχε προβλήματα υγείας. Το 2016 ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το συγκρότημα λόγω των επιπτώσεων της ασθένειάς της.

Ο σύντροφος της στο συγκρότημα, Per Gessle, εξέφρασε την αγάπη του προς την Fredriksson και την οικογένειά της, δηλώνοντας πως «Τίποτα δεν πρόκειται να είναι το ίδιο ξανά».

Το συγκρότημα των Roxette ηχογράφησε δέκα άλμπουμ και πούλησε περισσότερα από 75 εκατομμύρια δίσκους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Fredriksson είχε επίσης ηχογραφήσει οκτώ προσωπικά άλμπουμ, τρία από τα οποία είχαν διακριθεί στα chart της Σουηδίας. Τον Μάιο του 2018 είχε κυκλοφορήσει το τελευταίο της σινγκλ με τίτλο «Sing Me a Song», στην ημερομηνία των γενεθλίων της.

Η Marie Fredriksson ήταν παντρεμένη από το 1994 με τον παραγωγό μουσικής Mikael Bolyos και είχαν δυο παιδιά, την ηλικίας 26 ετών Josefin και τον ηλικίας 23ων Oscar.

Η ανακοίνωση του Per Gessle έχει ως εξής: «Σε ευχαριστώ, Μarie, ευχαριστώ για όλα. Ήσουν εξαιρετική μουσικός, υπόδειγμα καλής ερμηνεύτριας, πραγματικά εκπληκτική. Ευχαριστώ που έδωσες χρώμα στα ασπρόμαυρα τραγούδια μου, και μάλιστα τα πιο όμορφα χρώματα. Ήσουν η καλύτερη φίλη μου για περισσότερα από 40 χρόνια. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που μπόρεσα να μοιραστώ μαζί σου τόσο πολύ από το χρόνο, το ταλέντο, τη ζεστασιά, τη γενναιοδωρία και την αίσθηση του χιούμορ σου. Στέλνω όλη την αγάπη μου σ' εσένα και την οικογένειά σου».

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker