kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Νούμερο ένα καλλιτέχνης της δεκαετίας ανακηρύχθηκε ο Ed Sheeran

O νεαρός τραγουδιστής τιμήθηκε μάλιστα με το Official Chart Record Breaker Award...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

O Εd Sheeran ανακηρύχθηκε επισήμως ο Νο.1 καλλιτέχνης της τελευταίας δεκαετίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Sheeran, αναμφισβήτητα εδραιώνει τη θέση του στην παγκόσμια βιομηχανία της μουσικής, αφού στη διάρκεια της δεκαετίας 2010 – 2019, καταφέρνει να καταρρίψει μια σειρά από σημαντικά ρεκόρ στo UK Official Chart.

O νεαρός τραγουδιστής και συνθέτης από το Suffolk, που είναι πια και επίσημα παγκόσμιος superstar, τιμήθηκε μάλιστα με το Official Chart Record Breaker Award.

Η νέα διάκριση αποτελεί αναγνώριση για:

  • Τα περισσότερα Νο.1 στο Official Singles και Albums Chart, στο διάστημα μεταξύ 2010 ως 2019.
  • Τις περισσότερες εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 του Official Singles και Albums Chart για το ίδιο διάστημα.

 

Ο Ed είναι ένας από τους τρεις καλλιτέχνες που έχουν λάβει το βραβείο Official Record Breaker, στη μακρόχρονη διάρκεια του θεσμού των UK Official Charts. Στο παρελθόν έχουν τιμηθεί με το σημαντικό αυτό βραβείο, ο Justin Bieber (ως ο πρώτος καλλιτέχνης που κατάφερε να εμφανίζεται και στις τρεις πρώτες θέσεις του Official Singles Chart ταυτόχρονα, και ο Sir Paul McCartney που εξακολουθεί να είναι ο πιο επιτυχημένος καλλιτέχνης όλων των εποχών με 22 τραγούδια στο Νο.1, στη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Martin Talbot, διευθύνων σύμβουλος της Official Charts Company, δήλωσε σχετικά: «Ο Ed πραγματικά κυριάρχησε σε αυτή τη δεκαετία και αξίζει να ανταμειφθεί με αυτό το εκπληκτικό νέο βραβείο. Στην αρχή της δεκαετίας ήταν απλά ένα 18χρονο αγόρι από την επαρχεία, όμως τα όσα έχει καταφέρει είναι σίγουρα αξιοσημείωτα. Σήμερα έχει πια καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς σε παγκόσμιο επίπεδο».

Από την πλευρά του ο Ed Sheeran ευχαρίστησε για τη βράβευση, λέγοντας: «Ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν σε αυτά τα δέκα χρόνια. Ειδικότερα τους καταπληκτικούς οπαδούς μου. Εύχομαι να συνεχίσουμε για άλλα δέκα υπέροχα χρόνια».

Να σημειώσουμε ότι κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν έχει στο ενεργητικό του περισσότερες Top 5, Top 10 ή Top 20 επιτυχίες την τελευταία δεκαετία, και κανένας δεν έχει παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα στο Top 40 chart στη Μεγάλη Βρετανία, από τον Sheeran που μετρά συνολικά 572 εβδομάδες παραμονής.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker