kiss-logo
Now playingFREED FROM DESIRE GALA
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 00:00
Listen live on kiss

Βράβευση του Θεάτρου ΡΟΔΑ από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Η βράβευση θα γίνει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Η Θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ θα βραβευτεί για την προσφορά της στον πολιτισμό και τη δημιουργία της Ελληνικής παράδοσης του Θεάτρου του Ιερού στο πλαίσιο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Η βράβευση θα γίνει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» αμέσως μετά την μουσική παράσταση ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή.

Η ΡΟΔΑ έχει πλέον τεθεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του International Action Art.

 

Τα ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ παρουσιάζονται στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2024, αναπαριστώντας τις ιερές Τελετές της Ελευσίνας και χρησιμοποιώντας γι αυτό όλα τα ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία που υπάρχουν στη διεθνή βιβλιογραφία.

 

Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 9 μ.μ.

Αρχίζοντας με την αναπαράσταση της Μεγάλης Πομπής που ξεκινούσε από την Αθήνα, η μουσική παράσταση της ΡΟΔΑ αναβιώνει τις ιερές παραδόσεις των Τελετών, δίνοντας στους θεατές την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές μοναδικής εμπειρίας και άμεσης συμμετοχής στη δόνηση της Ελευσίνιας μυητικής διαδικασίας.

Με σεβασμό σε κάθε άποψη των αρχαίων εκείνων Δρώμενων, των φιλοσοφικών, μυστικιστικών και αρχαιολογικών πτυχών τους, η ΡΟΔΑ παρουσιάζει μια συγκλονιστική θεατρική εκδοχή των κορυφαίων Μυστηρίων. Μέσα από την παραβολή του σπόρου που μπαίνει στη γη για να ανθίσει, το πνεύμα των μυστών εξευμενίζεται από την απελπισία που φέρνει η φαινομενικά αδιέξοδη προοπτική του θανάτου.

Η Ομάδα ΡΟΔΑ, την οποία ίδρυσε η Μαρία Περετζή, εργάζεται αδιάλειπτα τα τελευταία τριάντα τρία χρόνια για να δημιουργήσει μία παράδοση του Θεάτρου του Ιερού. Η ποιότητα των παραγωγών της τρεις διαφορετικές παγκόσμιες ανταποκρίσεις του. Ο τρόπος εργασίας της έχει αποτυπωθεί στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Στο Κέντρο τού Κύκλου» (Ορφέας Περετζής, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2017) και η Ομάδα έχει δεχθεί έπαινο ηθοποιίας ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ (Δημήτρης Γασπαράτος, για το έργο «Γκιλγκαμές», 2014).

Εισιτήρια 20€, 15*€ (*για φοιτητές, συνταξιούχους, Α.Μ.Ε.Α και παιδιά)

Προπώληση More , Κρατήσεις στα τηλέφωνα 210-2836763 και 6937422456.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker