kiss-logo
Now playingUN' ALTRA TE EROS RAMAZZOTTI
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

Ψαρόσουπα - Στο θέατρο Δημήτρης Χορν

Mε την υποστήριξη του Kiss 92,9
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ψαρόσουπα!

στο θέατρο Δημήτρης Χορν

Mε την υποστήριξη του Kiss 92,9
 

Αν ψάξεις στον χάρτη, θα βρεις την Ψαρόσουπα στην παιδική σκηνή του θεάτρου Δημήτρης Χορν!

Η ξακουστή Βυθούπολη και οι ήρωες που συναντήσαμε στη θεατρική παράσταση «Ψαρόσουπα» του Γιώργου Δ. Λεμπέση, μας καλούν από τον Οκτώβριο να ζήσουμε την περιπέτεια μέσα από την ολοκαίνουργια ιστορία «Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου».

Ας μπούμε όμως λίγο στο θέατρο να μάθουμε ποια είναι η ιστορία της πόλης αυτής τα παρασκήνια της οποίας βρίσκονται στο βυθό…

Η ιστορία της Ψαρόσουπας ξεκινά με όλη την ψαροπαρέα να ετοιμάζεται για τα γενέθλια της Ρίτσας της Πεσκανδρίτσας. Ο Βρασίδας ο Αχινός με τον Βαγγέλη τον Ροφό καθώς πηγαίνουν να μαζέψουν αμμώδη ριγοφιλάκια για τη μεγάλη γιορτή, έρχονται αντιμέτωποι με έναν επικίνδυνο εχθρό, τον Μπακαλιάρο Μπακαλιαράκο, που εισβάλει στις ζωές των ψαροφίλων μας και εκφοβίζει τα ανήμπορα ψάρια. Ο Βρασίδας όμως και η παρέα του δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια!

Με την πολύτιμη βοήθεια του Τέρατος Ψυχραιμίας και της φίλης του, της Ελευθερίας του Λόφου, υψώνουν το ανάστημα τους και ενωμένοι αντιμετωπίζουν την απειλή που έχει φτάσει έξω από τα όμορφα ψαροσπίτια τους, στο υπέροχο σκηνικό της Μαίρης Τσαγκάρη.

Η ιστορία που θα παίζεται στο θέατρο Δημήτρης Χορν «Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου» είναι η τρίτη από τις πέντε ιστορίες της best seller σειράς «Ψαρόσουπα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία του συγγραφέα.

Η υποβρύχια σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου υπόσχεται χρώματα, αέρινες μουσικές και μπουρμπουλήθρες μαγείας!

Μια βουτιά στην Ψαρόσουπα και βρίσκεσαι στον άγριο βυθό μιας κοινωνίας όμορφων ψαριών. Στον «θίασό» τους θα συναντήσεις τους ρομαντικούς, τους νταήδες αλλά και μετανάστες από εξωτικά νησιά. Τα ψαρωμένα ψάρια ξεσηκώνονται κατά των ξεψαρωμένων στο όνομα της ευτυχίας του άλλου. Συνδετικός κρίκος της παράστασης στις περιπέτειές τους, μια όμορφη αφηγήτρια με τη μορφή άλλοτε της θάλασσας, άλλοτε της νύχτας, άλλοτε της ελευθερία.

 

Σχόλια της σκηνοθέτιδας και του συγγραφέα:

«Η Ψαρόσουπα μας ενώνει στο πιο όμορφο κολύμπι, όπου φτάνει ένα μόνο θαρραλέο μακροβούτι για να αγαπήσεις όλα τα ψάρια του κόσμου. Και να πάψεις επιτέλους να ψαρώνεις», Αθανασία Καραγιαννοπούλου.

«Όσο λιγότερη ταυτότητα, τόσο μεγαλύτερη βία. Πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά για τον εκφοβισμό. Πρέπει με κάθε τρόπο να πούμε την αλήθεια για τη βία. Τώρα που χωράει ακόμα στις παιδικές παλάμες τους, πριν δυναμώσει, πριν γίνει ένα με τη γροθιά τους. Μόνο έτσι θα φύγει από τις αυλές, μόνο έτσι θα ξεγυμνωθεί μέσα στις κοινωνίες», Γιώργος Δ. Λεμπέσης.

Συντελεστές:

Συγγραφέας έργου: Γιώργος Δ. Λεμπέσης

Σκηνοθεσία παράστασης: Αθανασία Καραγιαννοπούλου

Θεατρική προσαρμογή: Αθανασία Καραγιαννοπούλου - Γιώργος Δ. Λεμπέσης

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια ηθοποιών: Μαρία Καραπούλιου

Φωτισμοί σκηνής: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική παράστασης: Ερωφίλη

Στίχοι τραγουδιών παράστασης: Γιώργος Δ. Λεμπέσης

Πρωταγωνιστούν:

Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Νίκος Αξιώτης, Νίκος Βατικιώτης, Πέτρος Βερβέρης, Λορίνα Κατσιώτη, Χριστιάννα Κουλιζάκη, Κίττυ Μαργαρίτη, Βάσια Μίχα.
 

Θέατρο ΧΟΡΝ

Αμερικής 10

πλ. Συντάγματος

Τηλ: 210 3612500

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker