kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

«ΒΑΦ'ΤΑ ΜΑΥΡΑ» - Των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα

Στο Θέατρο Λαμπέτη. Με την υποστήριξη του Kiss 92,9
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929
«ΒΑΦ'ΤΑ ΜΑΥΡΑ»
Των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα
Στο Θέατρο Λαμπέτη
Με την υποστήριξη του Kiss 92,9
 

Μια Κηδεία – Δυο Πτώματα – Και Τρία Εκατομμύρια Ευρώ

Το 2008 οι Παπαθανασίου και Ρέππας ανέβασαν στο θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ την κωμωδία «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα», που παίχτηκε για τέσσερα χρόνια. Το 2012 ανέβασαν το «Άντρες έτοιμοι για όλα» που παίχτηκε για τέσσερα χρόνια.

Και τώρα τι; Τι άλλο από μια καινούργια κωμωδία.

Μια καινούργια κωμωδία με το ίδιο πάντα επίκεντρο. Τα έγκατα της ελληνικής οικογένειας. Τη θεματική που σφράγισε την εικοσάχρονη πορεία τους στο ελληνικό θέατρο ήδη από την πρώτη τους κωμωδία που παίχτηκε σε Αθηναϊκή σκηνή. Το έργο «Μπαμπάδες με ρούμι».

Κωμωδία λοιπόν με... ένα φέρετρο.

Ένας εύπορος ηλικιωμένος που ασχολείτο με τουριστικές επιχειρήσεις, ο Θανάσης Γιαμπούρογλου, πεθαίνει. Γύρω από το φέρετρό του στήνεται μια μάχη συγγενών που σφάζονται για την περιουσία του.

Από τη μια, η πρώτη του γυναίκα (ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ) με τον γιο της (ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ) και από την άλλη, η κυπριακής καταγωγής δεύτερη γυναίκα του (ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ) μαζί με την κόρη της (ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ) και το γαμπρό της (ΕΥΘΥΜΗΣ ΖΗΣΑΚΗΣ) μαλλιοτραβιούνται για την περιουσία, μέχρι που εμφανίζεται η νεαρή ερωμένη του εκλιπόντος (ΝΙΚΗ ΛΑΜΗ). Η ερωμένη εκβιάζει και τους πέντε γιατί ο Θανάσης δεν πέθανε σπίτι του, όπως νόμιζαν, αλλά στην αγκαλιά της μετά από χρήση κοκαΐνης.

Αν η νεαρή ερωμένη αποκαλύψει στην ασφαλιστική εταιρεία το μυστικό της κοκαΐνης, οι συγγενείς δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από τα τρία εκατομμύρια του ασφαλιστικού συμβολαίου του Θανάση και για να κρατήσει το μυστικό ζητάει ένα μεγάλο μερίδιο από τα λεφτά της ασφάλειας.

Εδώ αρχίζει μια μαύρη φάρσα αλληλοεξόντωσης στην οποία εμπλέκονται ακόμα: μια ενοχλητική γειτόνισσα (ΜΑΙΡΗ ΣΤΑΥΡΑΚΕΛΗ), ένας υπάλληλος του γραφείου κηδειών (ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ) και ένας αστυφύλακας (ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ).

Αν με τους «Μπαμπάδες με ρούμι» οι Παπαθανασίου και Ρέππας προσπαθούσαν να ανιχνεύσουν το λάθος στα θεμέλια του λαμπρού μέλλοντος, που μας υποσχόταν η άνοδος του χρηματιστηρίου το 1996, σήμερα έρχονται με ένα νέο έργο, να καταγράψουν τα επίχειρα της μωρίας μας.

Συντελεστές:

Κείμενο-σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Ιούλιος Τζιάτας
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος Κυριάκος
Βοηθός ενδυματολόγου: Τζίνα Ηλιοπούλου

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Νικολέττα Βλαβιανού, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Σπύρος Κυριάκος, Νίκη Λάμη, Μαίρη Σταυρακέλη, Δήμητρα Στογιάννη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Φιλίππου.
 

Θέατρο Λαμπέτη
Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 645 7086

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker