kiss-logo
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Στο Άλσος Κηφισιάς, με την υποστήριξη του 92,9 Kiss
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929
66η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς.
29 Μαΐου έως 14 Ιουνίου.
Στο Άλσος Κηφισιάς
Με την υποστήριξη του 92,9 Kiss.
 
Η αγαπημένη μας Ανθοκομική μας περιμένει να «καλωσορίσουμε το καλοκαίρι με αισιοδοξία».

Φύση και ομορφιά. Με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Καθημερινά 10 με 10, στο υπέροχο άλσος Κηφισιάς.

Είσοδος 1€. (Δωρεάν είσοδος τις καθημερινές από 10 το πρωί μέχρι 4 το απόγευμα).

Η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ανοίγει αύριο τις πύλες της στο καταπράσινο και ολάνθιστο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» και θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουνίου με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προκειμένου οι επισκέπτες να την απολαύσουν με ασφάλεια.

Είναι από τις πρώτες εκδηλώσεις σε όλη την χώρα μετά την σταδιακή άρση των μέτρων λόγω κορονοϊού. «Η Ανθοκομική Έκθεση νικάει τον φόβο και θα περάσει στην ιστορία και για αυτό τον λόγο» τόνισε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Γιάννης Παντελεάκης και ο υπεύθυνος ασφαλείας της Έκθεσης Γιώργος Περγαντής, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου έδωσαν απαντήσεις για τα μέτρα ασφαλείας κι όλες τις ιδιαιτερότητες της φετινής έκθεσης.

Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Γιάννης Παντελεάκης επεσήμανε επίσης πως η λιτή τελετή έναρξης δεν θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, λόγω των προγνώσεων της ΕΜΥ για πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας αλλά σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος τόνισε:

«Η 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς νικάει τον φόβο και θα περάσει στην ιστορία και για αυτό τον λόγο. Συμβολίζει την επαναφορά των δραστηριοτήτων, δεδομένου ότι σε επίπεδο μαζικό φαίνεται ότι, αν όχι η μόνη, είναι από τις πρώτες εκδηλώσεις που διοργανώνονται αυτό το διάστημα. Ζητούμενο λοιπόν φέτος δεν είναι το πλήθος, αλλά η ήρεμη διεξαγωγή, με κανόνες και περιορισμούς.

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, εκτός από παράδοση, είναι και μέσο παρακίνησης της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής. Μέσω της έκθεσης μεταφέρεται αυτή η τεχνογνωσία της φυτικής παραγωγής και της ανθοκαλλιέργειας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε».

Ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Γιάννης Παντελεάκης επεσήμανε:

«Στο Άλσος Κηφισιάς έχουν γίνει βελτιώσεις υποδομών όπως η ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου υπογειοποίησης των καλωδιώσεων. Επίσης έχουν τοποθετηθεί καλαίσθητοι κάδοι ανακύκλωσης ενώ αυξήθηκαν οι καθιστικοί χώροι με την προσθήκη 20 νέων παγκακιών.  Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για μία διαφορετική αλλά πάντα όμορφη Ανθοκομική Έκθεση. Βασικό μέλημά μας  είναι η ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και των παραγωγών και για αυτό έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Όπως ο περιορισμός του αριθμού των περιπτέρων  όπου φέτος θα είναι 42 από 120 που έφταναν τις προηγούμενες χρονιές.

Το εισιτήριο της έκθεσης είναι μειωμένο στο 1 ευρώ καθώς δεν θα υπάρξουν ανοιχτές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Καιρού επιτρέποντος, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συναυλία της ερμηνεύτριας Φωτεινής Δάρρα, την οποία θα μπορέσουν όλοι να απολαύσουν από την ασφάλεια του σπιτιού τους».

Ο υπεύθυνος Ασφαλείας, Γιώργος Περγαντής, ενημέρωσε για τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί:

  • Ελεγχόμενη είσοδος με διατήρηση του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού επισκεπτών εντός του άλσους.
  • Ελάχιστη απόσταση μεταξύ των επισκεπτών το 1,5 μέτρο.
  • Μονοδρόμηση της κατεύθυνσης του ρεύματος των επισκεπτών.
  • Είσοδος και έξοδος του κοινού από το άλσος από διαφορετικές θύρες.
  • 70 σημεία με αντισηπτικά.
  • Καθημερινή απολύμανση των ειδικών επιφανειών (παγκάκια, πόμολα, τραπέζια, ταμεία, κ.α.) εντός του άλσους και περιμετρικά εξωτερικά.
  • Μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των περιπτέρων.
  • Παρουσία γιατρού και διαθεσιμότητα αναρρωτηρίου και χώρου απομόνωσης.
  • Δειγματοληπτική θερμομέτρηση.
  • Εκπαιδευμένο προσωπικό για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση των επισκεπτών.

 

Εισιτήριο:

Δωρεάν Είσοδος:

Τις καθημερινές (ΔΕ – ΠΑ) από τις 10.00 έως τις 16.00.

Δωρεάν είσοδος όλες τις ημέρες και ώρες στους επισκέπτες κάτω των 12 ετών, ΑΜΕΑ και άνεργους (προτεραιότητα στην είσοδο στους ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους).

Ωράριο: 10.00 – 22.00.

Πάρκινγκ: Στο Άλσος Parking με μειωμένες τιμές με την επίδειξη του εισιτηρίου της Έκθεσης ή απόδειξη αγοράς.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker