kiss-logo
Now playingUNFAITHFUL RIHANNA
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

«Οι Χήρες»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο Guest List την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

O 92,9 Kiss και η 20th Century Fox σας προσκαλούν στην πρώτη προβολή της ταινίας «Οι Χήρες» (Widows).

Πρωταγωνιστούν: Βαϊόλα Ντέιβις, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Σίνθια Ερίβο, Λίαμ Νίσον, Κόλιν Φάρελ, Ρόμπερτ Ντιβάλ.
 

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 21:00 στον κινηματογράφο ΝΙΡΒΑΝΑ (Λ. Αλεξάνδρας 192).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο Guest List την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.

 

Μείνετε συντονισμένοι και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ


 

Σκηνοθεσία: Στιβ ΜακΚουίν
Σενάριο: Στιβ ΜακΚουίν, Τζίλιαν Φλιν
Παραγωγή: Ίαν Κάνινγκ, Εμίλ Σέρμαν
Ηθοποιοί: Βαϊόλα Ντέιβις, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Σίνθια Ερίβο, Λίαμ Νίσον, Κόλιν Φάρελ, Κάρι Κουν, Ντάνιελ Καλούγια, Τζον Μπέρνθαλ, Γκάρετ Ντίλαχαντ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Λούκας Χάας
Φωτογραφία: Σον Μπόμπιτ
Μοντάζ: Τζο Γουόκερ
Διεύθυνση Παραγωγής: Άνταμ Στοκχάουζεν
Μουσική: Χανς Ζίμερ
Διάρκεια: 128’
Διανομή: ΟDEON
Είδος: Θρίλερ
Ημερομηνία Εξόδου: 22 Nοεμβρίου 2018 
 

Από τον βραβευμένο με Όσκαρ® σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν (12 Χρόνια Σκλάβος) και τη συν-σεναριογράφο και κορυφαία σε πωλήσεις συγγραφέα Τζίλιαν Φλιν (Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε), έρχεται ένα ιλιγγιώδες, σύγχρονο θρίλερ με φόντο την εγκληματικότητα, το πάθος και τη διαφθορά: «Οι Χήρες» είναι η ιστορία για τέσσερις γυναίκες που δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους παρά μόνο τα χρέη που τους άφησαν οι νεκροί σύζυγοί τους από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Τοποθετημένο στο σύγχρονο Σικάγο, μέσα σε μια περίοδο αναταραχής, εντάσεις θα δημιουργηθούν όταν η Βερόνικα (η βραβευμένη με Όσκαρ® Βαϊόλα Ντέιβις), η Άλις (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι), η Λίντα (Μισέλ Ροντρίγκεζ) και η Μπελ (Σίνθια Ερίβο) παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους και συνωμοτούν για να χτίσουν ένα μέλλον σύμφωνα με τους δικούς τους όρους.

Πρωταγωνιστούν επίσης οι Λίαμ Νίσον, Κόλιν Φάρελ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ντάνιελ Καλούγια και Μπράιαν Ταϊρί Χένρι.

 

Σκηνοθεσία και σενάριο:
 

Βασισμένη στην ομώνυμη δημοφιλή βρετανική τηλεοπτική σειρά της Λίντα Λα Πλάντε, η ταινία «Οι Χήρες» έρχεται σε σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή του βραβευμένου με Όσκαρ® Στιβ ΜακΚουίν (12 Χρόνια Σκλάβος, Όσκαρ® Καλύτερης Ταινίας). «Θυμάμαι ότι έβλεπα την τηλεοπτική σειρά στα 13 μου. Αυτές οι γυναίκες είχαν καταφέρει κάτι που κανείς δεν τις είχε ικανές να καταφέρουν και αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί τότε περνούσα μια περίοδο που ένιωθα ότι με κρίνουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Πολλά χρόνια αργότερα όταν ήρθα στο Χόλιγουντ, δεν μπορούσα να πιστέψω πώς τόσες ταλαντούχες γυναίκες ηθοποιοί δεν είχαν δουλειά.

Τότε αποφάσισα ότι αφού κάνω μια ταινία για την σκλαβιά, θα έκανα μια ταινία για τις γυναίκες», σχολιάζει ο Στιβ ΜακΚουίν. Όταν ο καταξιωμένος σκηνοθέτης πλησίασε τη γνωστή σεναριογράφο Τζίλιαν Φλιν (Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε) και της πρότεινε να γράψουν μαζί το σενάριο, εκείνη άρπαξε την ευκαιρία χωρίς δεύτερη σκέψη. «Με πήρε τηλέφωνο γνωρίζοντας ότι ζω στο Σικάγο και μου είπε ότι ήθελε να κάνει μια περιπέτεια ληστείας με πρωταγωνίστριες τέσσερις γυναίκες και είχα ήδη δεχτεί την πρόταση. Μετά μαθαίνω ότι θα γυριστεί στο Σικάγο, την πόλη που ζω και αγαπώ και είναι εντελώς ανεκμετάλλευτη. Όποτε αμέσως απάντησα, “Οκ, πού υπογράφω;”», θυμάται η Φλιν.
 

Την εξαιρετική παραγωγή της ταινίας ενισχύει το εντυπωσιακό καστ ηθοποιών. Ήταν πολύ σημαντικό για τον ΜακΚουίν να δημιουργήσει ένα οικείο και άνετο περιβάλλον για τους ηθοποιούς του. «Είναι πολύ απλό. Είναι όλοι τους εξαιρετικοί ηθοποιοί και πρέπει να τους προσφέρεις ένα ασφαλές περιβάλλον ώστε να νιώσουν ελεύθεροι να πειραματιστούν. Ελπίζω ότι το καταφέρνω αυτό με τους ηθοποιούς μου. Ο στόχος μου είναι να μπορούν να “σκοντάψουν”, να αποτύχουν και να ξαναπροσπαθήσουν να βρουν μια καινούρια αλήθεια», λέει ο ΜακΚουίν.
 

Η βραβευμένη με Όσκαρ® Βαϊόλα Ντέιβις επιλέχθηκε για τον ρόλο της Βερόνικα Ρόουλινς, της χήρας που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της αφού ο σύζυγός της Χάρι (Λίαμ Νίσον) πεθαίνει σε μια αποτυχημένη ληστεία. Η Ντέιβις λέει ότι είναι ένας ρόλος που δεν είχε φανταστεί ποτέ της ότι θα έπαιζε: «Είναι μεγάλη αλλαγή για εμένα. Δεν θα με φανταζόμουν ποτέ σε κάτι τέτοιο.

Αρχικά υπάρχει μια μεγάλη ερωτική σκηνή και έπειτα έχει αρκετή δράση. Οπότε όταν ο Στιβ ΜακΚουίν ήρθε και μου είπε “Βλέπω εσένα σε αυτόν τον ρόλο” ήταν σχεδόν συναρπαστικό για εμένα. Με γοήτευσε ο χαρακτήρας της Βερόνικα. Είναι μυστηριώδης και ταυτόχρονα οικεία. Μου αρέσει επίσης ότι υπάρχει και μια ιστορία αγάπης. Παίζω πολλούς ρόλους δικηγόρων, ντετέκτιβ και στελεχών της CIA και απολαμβάνω αυτή την αλλαγή. Επίσης, σε ποια στιγμή στην ιστορία του κινηματογράφου έχετε δει κάποια σαν εμένα και κάποιον σαν τον Λίαμ Νίσον μαζί στο κρεβάτι να φιλιούνται, να είναι ερωτευμένοι και παντρεμένοι;».

Η Βερόνικα αποφασίζει να ολοκληρώσει τη ληστεία που άφησε στη μέση ο Χάρι. Πρώτο της βήμα να βρει τις χήρες της ομάδας του Χάρι. Αρχικά είναι ξένες μεταξύ τους αλλά τις δένει ο θάνατος, η σχέση που είχαν οι ληστές σύζυγοί τους και το γεγονός ότι είναι όλες τους έτοιμες για μια ληστεία. Αυτά είναι τα μόνο στοιχεία που τις ενώνουν γιατί κατά τ’ άλλα είναι εντελώς αντίθετες μεταξύ τους. Η Μισέλ Ροντρίγκεζ υποδύεται τη Λίντα, μια αθώα και πιστή χήρα που προσπαθεί να κρατήσει ενωμένη την οικογένειά της μετά τον θάνατο του άντρα της. Στον ρόλο της Άλις, της Πολωνής μετανάστριας και καταπιεσμένης συζύγου, είναι η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι.

Η ίδια περιγράφει την ηρωίδα της εγκλωβισμένη σε έναν κόσμο με πολύ στενά όρια και καταπιεσμένη από τον σύζυγό της. «Της έχουν πει ότι δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη ούτε οικονομικά ούτε συναισθηματικά και εκείνη τους πίστεψε. Η ένωσή της όμως με τις υπόλοιπες της δίνει την αυτοπεποίθηση που της λείπει», λέει χαρακτηριστικά. Η τελευταία χήρα που συμπληρώνει την ομάδα είναι η Μπελ που την υποδύεται η Σίνθια Ερίβο. Η Μπελ είναι δυνατή, ευθής και πολύπλοκη σαν χαρακτήρας. Είναι εξοικειωμένη με τον κίνδυνο και της είναι άγνωστος ο φόβος. Όταν συναντιέται με τις υπόλοιπες είναι σχεδόν αυτονόητο ότι μπορεί να τις βοηθήσει.
 

Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Κόλιν Φάρελ υποδύεται τον Τζακ Μάλιγκαν, έναν πολιτικό που ανακαλύπτει το πλάνο των πρωταγωνιστριών και γιο του Τομ Μάλιγκαν (Ρόμπερτ Ντιβάλ). Ο Φάρελ αναφέρει ότι σχεδόν λυπάται τον ήρωά του, γιατί η ζωή του ήταν προαποφασισμένη  από την οικογένειά του. «Ο Τζακ πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του αλλά δεν είναι αυτό που θέλει, δεν είναι αυτό που ονειρεύτηκε», δηλώνει ο ίδιος. Ταυτόχρονα, αναφέρεται στην άψογη συνεργασία του με τον Ρόμπερτ Ντιβάλ: «Είναι εξαιρετικός και οι σκηνές που είχαμε μαζί έχουν βγει απίστευτες. Είναι ένα είδωλο του κινηματογράφου και είχα την τιμή να δουλέψω μαζί του».

 

Νιρβάνα Cinemax
Λ. Αλεξάνδρας 192
(ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι)
Τηλ: 2106469398, 2106445221.
 
 
 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker