kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

«Ο Αόρατος Άνθρωπος»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο Guest List την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου μέσα από όλες τις εκπομπές του 92,9 Kiss...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο 92,9 Κiss και η TULIP σας προσκαλούν στην πρώτη προβολή της ταινίας: «Ο Αόρατος Άνθρωπος» (The Invisible Man).

Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Μος, Άλντις Χοτζ, Στορμ Ρέιντ, Χάριετ Ντάιερ, Όλιβερ Τζάκσον – Κόεν

 

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 20:00 στον κινηματογράφο Αθήναιον αίθουσα 2.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο Guest List.

 

Μείνετε συντονισμένοι και δηλώστε συμμετοχή (ΕΔΩτην Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου μέσα από όλες τις εκπομπές του 92,9 Kiss.

Η βραβευμένη Ελίζαμπεθ Μος του «Us» και του «The Handmaid’s Tale» πρωταγωνιστεί σε ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ.
Μια ιστορία εμμονής και τρόμου που θα απογειώσει το σασπένς!

 

Λίγα λόγια για την ταινία:

Αυτό που δε βλέπεις, μπορεί να σε πληγώσει. Η βραβευμένη με ΕΜΜΥ ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μος (Εμείς, Mad Men, The Handmaids Tale) πρωταγωνιστεί σε μια τρομακτική και σύγχρονη ιστορία εμμονής, η οποία αντλεί έμπνευση από το κλασικό, αρχετυπικό τέρας της Universal, τον “Αόρατο Άνθρωπο”.

Παγιδευμένη σε μια βίαιη, κακοποιητική σχέση με έναν πλούσιο και ευφυή επιστήμονα, η Σεσίλια Κας (Μος) καταφέρνει να αποδράσει μέσα στη νύχτα και να εξαφανιστεί, με τη βοήθεια της αδερφής της (Χάριετ Ντάιερ), ενός παιδικού της φίλου (Άλντις Χοτζ) και της μικρής του κόρης (Στορμ Ρέιντ).

Όταν όμως ο βάναυσος πρώην σύντροφος της Σεσίλια (Όλιβερ Τζάκσον – Κόεν) αυτοκτονεί και της αφήνει ως κληρονομιά ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας περιουσίας του, η Σεσίλια υποψιάζεται ότι πρόκειται για παγίδα. Μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις θα αποβούν σχεδόν θανατηφόρες και θα απειλήσουν τις ζωές εκείνων για τους οποίους η Σεσίλια νοιάζεται.

Η λογική της θα αρχίσει να κλονίζεται και θα προσπαθεί απελπισμένα να αποδείξει στον περίγυρό της ότι καταδιώκεται από μια αόρατη παρουσία που την στοιχειώνει.

 

Μερικά λόγια για την παραγωγή της ταινίας:

Ο Αόρατος Άνθρωπος φέτος αποκτά νέα ζωή, μέσα από μια μοντέρνα και κοφτερή σκηνοθετική ματιά.

Ο δημιουργός Λι Γουάνελ, έχοντας δώσει αξιόλογα δείγματα γραφής ως σεναριογράφος (Σε Βλέπω) και ως σκηνοθέτης στην sci fi περιπέτεια Upgrade και στην ταινία τρόμου Insidious: Chapter 3, φέρνει φρέσκια έμπνευση και ενθουσιασμό στην κινηματογραφική αναβίωση αυτού του σκοτεινού μύθου.

Οι πρωτότυπες ιδέες του Χ. Τζ. Γουέλς ο οποίος έγραψε τη νουβέλα τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, μεταφέρονται στη σημερινή εποχή, κρατώντας όλη την ατμόσφαιρα που χτίζει γύρω του ο αόρατος χαρακτήρας αλλά ενσωματώνοντας παράλληλα ανησυχίες του σύγχρονου κόσμου, όπου η γυναικεία ενδυνάμωση είναι στο προσκήνιο. O ήρωας της πρωτότυπης ταινίας ήταν ένας επιστήμονας που βυθίστηκε στην τρέλα μετά από την εμμονή με την οποία πειραματίστηκε.

Το δραματουργικό βάρος στη σημερινή διασκευή περνάει στον γυναικείο χαρακτήρα. Η απροστάτευτη γυναίκα προσπαθεί να αποφύγει τη βία και την εξουσιαστική μανία του αρσενικού αόρατου διώκτη της, ενώ κανείς δεν την πιστεύει όταν τους λέει ότι εκείνος δεν έχει αυτοκτονήσει πραγματικά. Η ηρωίδα του θρίλερ μάχεται να κρατήσει την πνευματική της ισορροπία καθώς κανείς δεν πιστεύει την απίθανη υποψία της, ενώ ταυτόχρονα θέλει να προστατέψει όσους αγαπάει, από τη δολοφονική μανία του εξαφανισμένου πρώην συντρόφου της.

 

Συντελεστές:

  • Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Μος, Άλντις Χοτζ, Στορμ Ρέιντ, Χάριετ Ντάιερ, Όλιβερ Τζάκσον – Κόεν
  • Σενάριο και Σκηνοθεσία: Λι Γουάνελ
  • Παραγωγοί: Τζέισον Μπλουμ, Κάιλι Ντε Φρεσν
  • Είδος: Θρίλερ
  • Διάρκεια: 125 λεπτά.

 

 

Ο κεντρικός χαρακτήρας:

Η εξαιρετική ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μος υποδύεται τον χαρακτήρα της Σεσίλια Κας. Η Σεσίλια είναι μια χειραφετημένη γυναίκα που όμως έχει τραυματιστεί από τη βάναυση σχέση την οποία βίωνε. Η παράνοια και το στρες ξεσπάνε στην καθημερινή της ζωή και η θανατηφόρα απειλή καραδοκεί παντού. Η Ελίζαμπεθ Μος παίζει με πειθώ και με απίστευτη δυναμική την ηρωίδα. Μάλιστα, το καταφέρνει χωρίς τις εύκολες λύσεις των scream queens της μεγάλης οθόνης, αλλά με ρεαλισμό και κρατώντας τις καταστάσεις πάντα στην κόψη του διφορούμενου. Η Μος καταφέρνει να εκφράσει την αποφασιστικότητα της ηρωίδας και την ανασφάλειά της, χαρίζοντας μας μια αλάνθαστη ερμηνεία.

 

Το τεχνικό επίτευγμα:

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την κατασκευή της ταινίας ήταν το παιχνίδι με τις σκιές, ο τρόμος από τις άδειες γωνιές και το αόρατο κουστούμι του ψυχοπαθή δολοφόνου. Από το τεράστιο και υπερ-μοντέρνο σπίτι του επιστήμονα, μέχρι το εργαστήριό του και το νοσοκομείο, η αόρατη μορφή του και η αίσθηση της απειλής στον άδειο χώρο χρειάστηκαν τρομερή δουλειά ώστε να φτάσουν στο επίπεδο που οι παραγωγοί ήθελαν. Στόχος των δημιουργών δεν ήταν η b-movie αναψυχή αλλά το αυθεντικό συναίσθημα πανικού μέσα από ρεαλιστικές καταδιώξεις.

Η λεπτομέρειες στη διεύθυνση φωτογραφίας, οι νυχτερινοί φωτισμοί, η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα σε ευρύχωρα μέρη και τα απαιτητικά ψηφιακά εφέ έφεραν το τελικό αποτέλεσμα που θα απολαύσουμε στην μεγάλη οθόνη, σε ένα από τα πιο δυνατά θρίλερ της χρονιάς!

 

Η ταύτιση με την επικαιρότητα:

Η βασική ιδέα των παραγωγών γύρω από την πλοκή και τη δομή της ταινίας, προήλθε από το φαινόμενο της διαχρονικής αγωνίας των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας του να γίνουν πιστευτές στον περίγυρό τους αλλά και στις αρχές. Κάθε γυναίκα που βιώνει την εμμονή ενός αόρατου stalker ή της αόρατης καθημερινής βίας, προσπαθεί πρώτα να πείσει την κοινωνία για την θέση του θύματος στην οποία βρίσκεται και μετά να προστατευθεί από τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται.

Ο παραγωγός Τζέισον Μπλουμ, ένας πρωτοπόρος των ταινιών του φανταστικού και του τρόμου, που υπογράφει τον Αόρατο Άνθρωπο για λογαριασμό της Blumhouse Productions, έλαβε σοβαρά υπόψιν αυτήν την κοινωνική παράμετρο, γύρω από την οποία χτίστηκε το σασπένς και οι σκηνές απειλής που κόβουν την ανάσα.

 

 

Κινηματογράφος Αθήναιον 2
Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 124
Αθήνα 115 26
Τηλ.: 211 211 2222.

 

 
PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker