kiss-logo
Now playingI WANT IT THAT WAY BACKSTREET BOYS
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Release Athens 2022

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στην Πλατεία Νερού. Ο 92.9 Kiss σε όλα τα μουσικά event!
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929
Release Athens Festival
Pet Shop Boys + Thievery Corporation + Κ. Βήτα
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
Πλατεία Νερού, Φάληρο.
Ο 92.9 Kiss σε όλα τα μουσικά event!

 

Το Release Athens υποδέχεται τους Pet Shop Boys, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στην Πλατεία Νερού.

Η προπώληση συνεχίζεται προς 40 ευρώ και για συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια, με τρέχουσα τιμή στα 120 ευρώ.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen–bar, προτεραιότητα πρόσβασης στον χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες.

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 11876
Online στα www.releaseathens.gr / www.viva.gr
Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Reload, Ευριπίδης, Πολυχώρος Yoleni’s (Σόλωνος 9, καθημερινά 8.00-00.00, Σάββατο 9.00-00.00, Κυριακή 10.00-20.00) και Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δυ-Σαβ 11.00-19.00).

Follow Pet Shop Boys
Website
Instagram
Facebook
Twitter
Spotify

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στo www.releaseathens.gr

Follow us
Official website
Facebook
YouTube
Twitter
Instagram

Το 2022, το Release Athens στέλνει σε όλους τους φίλους της μουσικής το μήνυμα “Release The Earth From Plastic”. Σε όλες τις ημέρες του φεστιβάλ – και όπου αυτό είναι δυνατό – θα χρησιμοποιηθούν βιοδιασπώμενα / ανακυκλούμενα υλικά και εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ας ξεκινήσουμε όλοι να κάνουμε έστω τα πρώτα βασικά βήματα ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Περισσότερες πληροφορίες, σύντομα.

Από την ημέρα που υπέγραψαν στην Parlophone Records, οι Pet Shop Boys ξεκίνησαν να γράφουν ιστορία στο χώρο της pop μουσικής. Οι αριθμοί ζαλίζουν: 42 Top-30 singles, 22 Top-10 hits, 4 no 1, 14 Top-10 albums (συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικού "Hotspot" που κυκλοφόρησε στις 24 Ιανουαρίου) στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντίστοιχη, αν όχι ακόμα μεγαλύτερη, επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

 "It's A Sin", West End Girls", "Heart", "Go West", "Always On My Mind", "Love Comes Quickly", "Domino Dancing", "What Have I Done To Deserve This", "Suburbia", "Being Boring", "Can You Forgive Her", "Left To My Own Devices", "Se A Vida E (That's The Way Life Is)" είναι μόνο μερικά από τα υπέροχα τραγούδια που μας έχουν χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια. 

Με τα live shows τους μέσα στα τελευταία 30 χρόνια, έχουν δημιουργήσει το δικό τους αυθεντικό στυλ μουσικής παράστασης, σε συνεργασία με σκηνοθέτες, σχεδιαστές και καλλιτέχνες όπως οι Derek Jarman, David Alden & David Fielding, Zaha Hadid, Sam Taylor-Wood και Es Devlin. Τον Ιούλιο του 2016, παρουσίασαν επί ένα τετραήμερο το Inner Sanctum στο Royal Opera House του Λονδίνου, αναγκάζοντας τον Independent να γράψει πως "η καριέρα τους συνεχώς αποδεικνύει ότι η pop μουσική και η υψηλή τέχνη όχι μόνο μπορούν να συνυπάρξουν αλλά και να ξεπεράσουν κάποιες υποτιθέμενες ανώτερες μορφές μουσικής." 

Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 700 shows σε 63 χώρες, μπροστά σε εκατομμύρια θεατές. Έχουν υπάρξει headliners στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της τελευταίας δεκαετίας, όπως τα Roskilde, Primavera Sound Barcelona, Corona Capital, Latitude, Sonar Barcelona, Electric Picnic, Vivid, Way Out West, Bestival και πολλά ακόμα, με αποκορύφωμα τις επικές εμφανίσεις τους στα Glastonbury, Coachella, Rock in Rio και Summer Sonic. Το περασμένο καλοκαίρι, 1.600.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν την εμφάνισή τους στο Live in Hyde Park του BBC, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

 Το 2001, έγραψαν το musical "Closer To Heaven" μαζί με τον θεατρικό συγγραφέα Jonathan Harvey, ενώ το 2004 παρουσίασαν ζωντανά το soundtrack που έγραψαν για την κλασική ταινία "Θωρηκτό Ποτέμκιν" μαζί με την Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης, στην Πλατεία Trafalgar. Το 2011, συνέθεσαν ένα μπαλέτο με τίτλο "The Most Incredible Thing", βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Hans Christian Andersen. 

To 2012, οι Pet Shop Boys συμμετείχαν στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, μπροστά σε ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό. Δύο χρόνια αργότερα, οι Tennant και Lowe, σε συνεργασία με τον Andrew Hodges, βιογράφο του Alan Turing, παρουσίασαν την πρεμιέρα του A Man From The Future στο Royal Albert Hall, μαζί με την BBC Concert Orchestra και την ηθοποιό Juliet Stevenson στην αφήγηση. 

Το 2000, παρέλαβαν το Ivor Novello Award για την προσφορά τους στη Βρετανική Μουσική και το 2009 το Brit Award για τη συνολική συνεισφορά τους στην παγκόσμια σκηνή. 

Ως συνθέτες, παραγωγοί και remixers, οι Tennant και Lowe έχουν συνεργαστεί, κάνει remix και συνθέσει μουσική για μία ευρεία γκάμα μεγάλων ονομάτων όπως οι Dusty Springfield, Lady Gaga, Liza Minelli, Madonna, David Bowie, Yoko Ono, The Killers και Girls Aloud.  

Στις 24 Ιανουαρίου, οι Pet Shop Boys κυκλοφόρησαν το 14ο studio album τους, "Hotspot", το οποίο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς, με τα "Dreamland" (με τους Years & Years), "Burning The Heather" (με τον Bernand Butler των Suede) και "Monkey Business" να ξεχωρίζουν και να γνωρίζουν ήδη μεγάλη επιτυχία.

 

Το Release Athens υποδέχεται τους Thievery Corporation, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στην Πλατεία Νερού. Το αγαπημένο γκρουπ του ελληνικού κοινού θα πλαισιώσει τους Pet Shop Boys σε μια απολαυστική βραδιά με δύο από τα πιο πρωτοποριακά ηλεκτρονικά συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών.
 
Οι Thievery Corporation θα εμφανιστούν και στη Θεσσαλονίκη, στο Fix Factory Of Sound Open Air, την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Αναγνωρισμένοι διεθνώς ως ένα από τα πιο επιτυχημένα downtempo σχήματα, οι Thievery Corporation δημιουργήθηκαν όταν οι Rob Garza και Eric Hilton συναντήθηκαν στη Washington, το 1995. Με αφετήρια τη μεγάλη τους αγάπη για τον Antonio Carlos Jobim, τη bossanova των 60s και τη jazz, το σπουδαίο αυτό δίδυμο έθεσε από την αρχή δύο βασικούς κανόνες: να μην παραμείνουν προσκολλημένοι σε ένα μόνο είδος μουσικής και να μην υποκύψουν ποτέ σε δισκογραφικές πιέσεις - γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα, κυκλοφορούν τις δουλειά τους αποκλειστικά μέσω της δικής τους ανεξάρτητης εταιρείας.
 
Το 1996, κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους, “Sounds From The Thievery Hi-Fi”, έναν κλασικό πλέον δίσκο της downtempo / trip hop εποχής, που σύστησε στον κόσμο τους Thievery Corporation ως ένα από τα ελάχιστα ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής που γνωρίζει πολύ καλά να γράφει τραγούδια. Θα ακολουθήσει μια σειρά από αξέχαστα albums, όπως το “Mirror Conspiracy”, το αξεπέραστο “The Richest Man in Babylon”, το “The Cosmic Game” (που τους βρήκε να συνεργάζονται με τους Flaming Lips και τον David Byrne), αλλά και τα πιο πρόσφατα “The Temple of I & I” και “Treasures from the Temple”, όπου πλέον ακούμε ένα γκρουπ που έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν πραγματικά προσωπικό και πολυσυλλεκτικό ήχο που ξεκινάει από τη dub reggae και φθάνει στο hip hop και την ανατολίτικη μουσική.

Αυτό, όμως, που τελικά τους κράτησε στην κορυφή της μουσικής σκηνής, όλα αυτά τα χρόνια, είναι οι ζωντανές εμφανίσεις τους. Ένα πραγματικά σπουδαίο live act, με μια φοβερή μπάντα και τραγουδιστές από κάθε κουλτούρα του πλανήτη, οι Thievery Corporation κάθε φορά προσφέρουν κάτι καινούργιο. Η λαοθάλασσα που ήρθε να τους δει στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις τους στο Release Athens το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, οπότε ας ετοιμαστούμε για μια αξέχαστη βραδιά με τον πολύχρωμο μουσικό κόσμο των αγαπημένων μας Αμερικανών.

Follow Thievery Corporation:
Official Website
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

 

Το Release Athens υποδέχεται τον Κ. Βήτα, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στην Πλατεία Νερού. Ο σπουδαιότερος εκπρόσωπος της εγχώριας electronica θα πλαισιώσει τους Pet Shop Boys και τους Thievery Corporation, στην πιο πολύχρωμη βραδιά του φετινού καλοκαιριού.

Ο Κ. Βήτα θα εμφανιστεί και στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους Thievery Corporation, την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στο Fix Factory Of Sound Open Air.

Από τη στιγμή που το ντεμπούτο των Στέρεο Νόβα έσκασε σαν βόμβα στην ελληνική δισκογραφία, ο Κωνσταντίνος Βήτα με την παρέα του θα άλλαζε για πάντα το τοπίο στα μουσικά πράγματα του τόπου. Ως στιχουργός, θα εξέφραζε καλύτερα από κάθε άλλον τη ζωή στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας και, ως συνθέτης, θα εισήγαγε το, σχεδόν ανυποψίαστο, κοινό στον κόσμο της ηλεκτρονικής-χορευτικής μουσικής που εκείνη την εποχή ζούσε την καλλιτεχνική και δημιουργική της κορύφωση.

Από τη διάλυση του συγκροτήματος, στα τέλη των 90s, θα ξεκινούσε μια νέα και εξίσου σημαντική πορεία ως σόλο καλλιτέχνης, με αξέχαστους δίσκους (“Για Σένα Με Αγάπη”, “Άγρια Χλόη”, “Άργος” κτλ.), σημαντικές συνεργασίες (Πόπη Αστεριάδη, Δήμητρα Γαλάνη), καθώς και ξεχωριστές δουλειές, όπως η μεταμόρφωση της μουσικής του Χατζιδάκι στο “Transformations”. Παράλληλα, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα soundtracks (“Angel Baby”, “Αγέλαστος Πέτρα”, “Cleansed” κ.α.), με τον καλλιτεχνικό και εμπορικό θρίαμβο του “2”, του Δημήτρη Παπαϊωάννου, να αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της δισκογραφίας του.

Με τη νέα του δουλειά, “Neapoly”, την οποία συνυπογράφει με τον Νίκο Πατρελάκη, να έχει μόλις κυκλοφορήσει, ο Κ. Βήτα θα ανέβει στη σκηνή του Release Athens 2022 για ένα set γεμάτο από τις καλύτερες στιγμές του, τραγούδια και ορχηστρικές συνθέσεις πλημμυρισμένες από ηλεκτρονικούς ήχους που δημιουργούν μια hip hop και IDM ψηφιακή αισθητική.

Follow Κ. Βήτα:
Official Website
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

Η προπώληση συνεχίζεται προς 40€. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.
 
Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια, προς 140€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

Ταυτόχρονα, είναι διαθέσιμα δύο διαφορετικά διήμερα εισιτήρια για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ημέρες του Release Athens 2022, κερδίζοντας ένα σημαντικό ποσό:
 
1. Pet Shop Boys, Thievery Corporation & more tba (30/6/22, Πλατεία Νερού) + Parov Stelar & more tba (18/6/22, Πλατεία Νερού) προς 60€ (κέρδος 15€)
2. Pet Shop Boys, Thievery Corporation & more tba (30/6/22, Πλατεία Νερού) + London Grammar, LP, Hooverphonic (27/6/22, Πλατεία Νερού) προς 70€ (κέρδος 15€)

Διάθεση εισιτηρίων:

  • Τηλεφωνικά στο 11876
  • Online στα releaseathens.gr / viva.gr
  • Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης
Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

 

Το Release Athens στέλνει σε όλους τους φίλους της μουσικής το μήνυμα "Release The Earth From Plastic". Σε όλες τις ημέρες του φεστιβάλ – και όπου αυτό είναι δυνατό – θα χρησιμοποιηθούν βιοδιασπώμενα / ανακυκλούμενα υλικά και εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ας ξεκινήσουμε όλοι να κάνουμε έστω τα πρώτα βασικά βήματα ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να βελτιώσουμε τη ζωή μας. 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker