kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

James Bay - Hold Back the River

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το "Hold Back the River" του James Bay, και το απολαμβάνουμε δυνατά.
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

O James Michael Bay γεννήθηκε το 1990 στη Μεγάλη Βρετανία και έγινε ευρύτερα γνωστός στο χώρο της μουσικής ως τραγουδιστής και κιθαρίστας, με την κυκλοφορία του πρώτου του στούντιο άλμπουμ το 2015. Ο James Bay, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την κιθάρα στην ηλικία των 11, εμπνευσμένος από τον Eric Clapton και το τραγούδι του "Layla".

Επτά χρόνια αργότερα, ο Bay βρισκόταν σε μια σκηνή του Λονδίνου όπου και ερμήνευε τα τραγούδια του, τραβώντας την προσοχή ενός από τους εκπροσώπους της Republic Records.

Τον Ιούλιο του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του extended play, με τίτλο ''The Dark of the Morning'', ενώ τον επόμενο χρόνο ακολούθησε ένα ακόμα με τίτλο ''Let It Go'', το οποίο κατάφερε μάλιστα να περάσει στο Τοp10 των UK charts. Ως επακόλουθο ήρθε και η πρώτη sold out περιοδεία του καλλιτέχνη στη Μεγάλη Βρετανία.

Το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του James Bay με τίτλο ''Chaos and the Calm'' κυκλοφόρησε στις 23 Μαρτίου 2015, από την Republic Records σε παραγωγή του Αμερικανού Jacquire King. Ο εν λόγω παραγωγός έχει βραβευθεί με τρία Grammy, ενώ έχει προταθεί 30 φορές συνολικά. Στο ενεργητικό του προσμετρά πλατινένιες κυκλοφορίες και συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς όπως οι: Kings of Leon, Tom Waits, Norah Jones, Melissa Etheridge και πολλούς άλλους.

Το άλμπουμ κατάφερε να πουλήσει 64.000 αντίτυπα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, ενώ το πρώτο σινγκλ που ξεχώρισε από το ''Chaos and the Calm'' με τίτλο "Hold Back the River", γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη θέση του Singles Chart.

Συνθετικά το τραγούδι φέρει την υπογραφή του Bay καθώς και του Iain Archer, ενός μουσικού και τραγουδιστή που μεταξύ άλλων είναι γνωστός ως μέλος των Tired Pony, μιας μπάντας που αποτελείται από μέλη των Snow Patrol, R.E.M. και Belle and Sebastian.

 

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το "Hold Back the River" του James Bay, και το απολαμβάνουμε δυνατά.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker