kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Dua Lipa - Physical

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Physical» της Dua Lipa και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Physical» είναι ο τίτλος του σινγκλ της Dua Lipa, που περιλαμβάνεται στο δεύτερο στούντιο άλμπουμ της, «Future Nostalgia» του 2020.

Η Lipa έγραψε το τραγούδι σε συνεργασία με τους Jason Evigan, Clarence Coffee Jr. και Sarah Hudson. Η σύνθεση της Lipa έχει σαφείς αναφορές στο πολύ δημοφιλές μουσικό φιλμ του 1983 «Flashdance».

Την παραγωγή του σινγκλ υπογράφουν οι Evigan και Koz. Η σύνθεση περιλαμβάνει uptempo power και synth-pop στοιχεία, ενώ το φωνητικό μέρος στη γέφυρα του τραγουδιού είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη επιτυχία της Olivia Newton-John που κυκλοφόρησε το 1981.

Το «Physical» κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική Warner Records, στις 30 Ιανουαρίου 2020.

Με την κυκλοφορία του κατάφερε να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση του UK Singles Chart, χαρίζοντας στη νεαρή ερμηνεύτρια το όγδοο συνεχόμενο Τop 10 σινγκλ της καριέρας της.

Στη διάρκεια της ίδιας εβδομάδας, η Dua Lipa κατάφερε να συμμετέχει στο Top 10 με τρεις διαφορετικές συνθέσεις της, καθώς τα «Don't Start Now» και «Break My Heart» γνώρισαν εξίσου μεγάλη επιτυχία στο chart. Πρόκειται για μια διάκριση που μέχρι σήμερα είχε στο ενεργητικό της μόνο η Vera Lynn το 1952 στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ συνολικά μόνο πέντε γυναίκες κατάφεραν μια αντίστοιχη διάκριση διεθνώς, με τις Ruby Murray, Rihanna και Ariana Grande να συμπληρώνουν την περίφημη πεντάδα.

Πρόκειται επίσης για την ένατη συμμετοχή της Lipa στο US Billboard Hot 100 chart, όπου το σινγκλ ξεκίνησε την πορεία του από το Νο. 60 του καταλόγου των επιτυχιών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το «Physical» κατάφερε να γίνει Τop 10 επιτυχία σε περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Φιλανδία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Λιθουανία και η Σλοβακία.

Στον Καναδά, το σινγκλ έφτασε μέχρι τη θέση Νο. 54 του Hot 100 και παρέμεινε στο συγκεκριμένο chart για συνολικά 11 εβδομάδες, ενώ στη Βραζιλία κατέλαβε την 38η θέση και χαρακτηρίστηκε πλατινένιο από την Pro-Música Brasil καθώς οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 80.000 αντίτυπα.

Τον Απρίλιο του 2020, το τραγούδι χαρακτηρίστηκε χρυσό από την British Phonographic Industry (BPI), με βάση τις πωλήσεις του, που ξεπέρασαν τα 400.000 αντίτυπα.

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού ανέλαβαν να οπτικοποιήσουν οι Lope Serrano and Nicolás Méndez που εργάστηκαν πάνω σε παλαιότερο υλικό των πρωτοπόρων Ελβετών καλλιτεχνών Peter Fischli και David Weiss, ενώ στις 6 Μαρτίου 2020, κυκλοφόρησε ένα ακόμα βίντεο, εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1980, υπό τη σκηνοθεσία του Daniel Carberry.

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Physical» της Dua Lipa και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker