kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Dua Lipa - Break My Heart

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Break My Heart» της Dua Lipa και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Break My Heart» είναι ο τίτλος του σινγκλ της Dua Lipa. Περιλαμβάνεται στο δεύτερο στούντιο άλμπουμ της, «Future Nostalgia» που κυκλοφόρησε το 2020.

Το τραγούδι έγραψε η Lipa, σε συνεργασία με τους Ali Tamposi, Stefan Johnson, Jordan K. Johnson και Andrew Watt, ενώ η παραγωγή του ανήκει στον Watt αλλά και την ομάδα Αμερικανών παραγωγών Monsters & Strangerz.

Κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή στις 25 Μαρτίου 2020 από τη δισκογραφική Warner Records, ως το τρίτο σινγκλ που ξεχώρισε από το τελευταίο άλμπουμ της νεαρής pop star.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισε αμέσως ραδιοφωνικό air play, χαρίζοντας στη δημιουργό του το δεύτερο κατά σειρά σινγκλ από το «Future Nostalgia».

Πρόκειται για ένα χορευτικό ποπ τραγούδι, που χαρακτηρίζεται από τα στοιχεία disco, funk και house της δεκαετίας του '80, αλλά κυρίως από την ομοιότητά του με την κλασική επιτυχία των INXS «Need You Tonight» που κυκλοφόρησε το 1987.

Η Dua Lipa αναφέρει ότι εντόπισε την ομοιότητα με το κλασικό χιτ των 80's όταν άκουσε το τραγούδι, μετά την ολοκλήρωση της ηχογράφησης. Για να αποφύγει πιθανές δικαστικές διαμάχες η ομάδα των παραγωγών αποφάσισε να παραχωρήσει πνευματικά δικαιώματα στα μέλη των INXS, Andrew Farriss και Michael Hutchence.

Με την κυκλοφορία του το «Break My Heart» κατάφερε να φτάσει στη 10η θέση του Euro Digital Song Sales, ενώ έγινε Τop 40 επιτυχία συνολικά σε 21 χώρες της Ευρώπης.

Τον Ιούλιο του 2020, το σινγκλ κατέκτησε την κορυφή του American pop radio chart, με περισσότερες από 17.000 μεταδόσεις, χαρίζοντας στη δημιουργό του το τρίτο της Νο. 1 hit.

Στη Μεγάλη Βρετανία γνώρισε επίσης επιτυχία, φτάνοντας μέχρι τo No.6 του UK Singles Chart, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέλαβε τη 13η θέση του US Billboard Hot 100. Αξιοσημείωτη ήταν η πορεία του «Break My Heart» επίσης σε διεθνές επίπεδο, αφού κατάφερε να ενταχθεί στο Τop 10 chart 17 άλλων χωρών μεταξύ των οποίων το Ισραήλ, όπου έφτασε μέχρι το Νο.1.

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Break My Heart» της Dua Lipa και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker