kiss-logo
Now playingHUMAN RAG'N'BONE MAN
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Dua Lipa - Love Again

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Love Again» της Dua Lipa και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Love Again» είναι ο τίτλος του σινγκλ που περιλαμβάνεται στο δεύτερο στούντιο άλμπουμ της Dua Lipa, που κυκλοφόρησε το 2020 με τίτλο «Future Nostalgia».

Η σύνθεση φέρει την υπογραφή της Lipa, σε συνεργασία με τους Clarence Coffee Jr. και Chelcee Grimes, ενώ η παραγωγή ανήκει στον Stephen Kozmeniuk με additional production από τον Stuart Price.

Καθώς η σύνθεση περιλαμβάνει samples από την επιτυχία «My Woman» του Al Bowlly, του Βρετανού τραγουδιστή και τζαζ κιθαρίστα που ήταν δημοφιλής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, στους τίτλους των πνευματικών δικαιωμάτων αναφέρονται ακόμα οι Bing Crosby, Max Wartell και Irving Wallman. Σύμφωνα με την περιγραφή της Dua Lipa πάντως, η ιδέα του sample ανήκει στον Αμερικανό παραγωγό και συνθέτη Clarence Coffee Jr., ο οποίος πρότεινε να χρησιμοποιηθεί ηχητικό δείγμα από την επιτυχία των White Town, «Your Woman». Φυσικά, η σύνθεση των White Town που κυκλοφόρησε το 1997 περιλαμβάνει το γνωστό sample από το τραγούδι του Al Bowlly.

Μουσικά πρόκειται για ένα nu-disco τραγούδι που περιλαμβάνει στοιχεία electro και dance-pop, ενώ στιχουργικά αναφέρεται σε μια σχέση που έχει άδοξο τέλος.

Αναφερόμενη στο αντικείμενο που αποτέλεσε έμπνευση για το τραγούδι, η Lipa δήλωσε: «Δεν έχει γραφτεί για κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, ωστόσο ήταν ένα μανιφέστο με το οποίο προτρέπω τον εαυτό μου να βιώσει την αγάπη και την καλή ενέργεια, ειδικότερα σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου, στην οποία δεν ήμουν καν σίγουρη ότι θα μπορέσω να αγαπήσω ξανά. Μόλις είχα βγει από μια σχέση που δεν πήγε καλά, και αισθανόμουν ότι δεν υπάρχει κανένα φως στο τέλος του τούνελ. Ευτυχώς, μερικές φορές ένα τραγούδι μπορεί να σε βγάλει από μια δύσκολη θέση».

Η ίδια η Lipa μάλιστα έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο περιοδικό GQ ότι το «Love Again» αποτελεί την προσωπική της προτίμηση από όλα τα τραγούδια του «Future Nostalgia».

Με την κυκλοφορία του άλμπουμ, το «Love Again» είχε θετική ανταπόκριση από τους κριτικούς μουσικής, οι οποίοι επαίνεσαν την παραγωγή, τη σύνθεση αλλά και τη χρήση των συγκεκριμένων samples. Εμπορικά, το τραγούδι διακρίθηκε και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στους καταλόγους επιτυχιών σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία και η Λιθουανία, παρά το γεγονός ότι δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως σινγκλ.

Στις 9 Απριλίου 2020, η Dua Lipa κυκλοφόρησε ένα official lyrics βίντεο για το «Love Again», στον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube.

 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Love Again» της Dua Lipa και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker