kiss-logo
Now playingBAD ROMANCE LADY GAGA
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Billie Eilish - Therefore I Am

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Therefore I Am» της Billie Eilish και το απολαμβάνουμε δυνατά...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

«Therefore I Am» είναι ο τίτλος του σινγκλ της Αμερικανής τραγουδίστριας Billie Eilish. Κυκλοφόρησε μέσω των Darkroom και Interscope Records στις 12 Νοεμβρίου 2020. Το τραγούδι γράφτηκε από την Eilish και τον αδελφό της Finneas O'Connell, με τα φωνητικά να αποδίδονται από τη διάσημη ερμηνεύτρια, ενώ την παραγωγή έχει αναλάβει ο Finneas.

Πρόκειται για ένα uptempo pop, dark pop τραγούδι με επιρροές από τη hip-hop μουσική.

Ο τίτλος είναι απλή αναφορά στην πολύ γνωστή λατινική φράση «Cogito, ergo sum», που σημαίνει «Σκέφτομαι, άρα υπάρχω» ένα φιλοσοφικό θέμα που αποδίδεται στον Γάλλο επιστήμονα και φιλόσοφο του 17ου αιώνα, René Descartes.

Στιχουργικά, το βασικό θέμα είναι η επιλογή της Eilish να αδιαφορεί για το τι πραγματικά σκέφτονται οι άλλοι για τον εαυτό της.

Το μουσικό βίντεο που συνοδεύει την κυκλοφορία αναρτήθηκε παράλληλα στον επίσημο λογαριασμό της Eilish. Στο μουσικό βίντεο, η νεαρή τραγουδίστρια εμφανίζεται σε ένα άδειο από κόσμο εμπορικό κέντρο, καταναλώνοντας διάφορα προϊόντα από τα κλειστά καταστήματα. Όπως παραδέχεται η δημιουργός του σινγκλ αλλά και του βίντεο κλιπ, τα γυρίσματα έγιναν αποκλειστικά με τη χρήση ενός iPhone.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε η Billie Eilish στον Zane Lowe για την Apple Music, η Eilish εξηγεί: «Είναι ένα τραγούδι που προσφέρεται για ερμηνεία. Είμαι πολύ περίεργη να μάθω το πώς αισθάνονται οι άνθρωποι όταν το ακούνε. Η διαδικασία ήταν πολύ διασκεδαστική. Ήταν επίσης εξίσου διασκεδαστική η ηχογράφηση. Το αποτέλεσμα είναι τόσο πραγματικό. Νιώθω ότι έγινε εντελώς φυσικά και αβίαστα, απλά το λατρεύω».

Το «Therefore I Am» βρέθηκε με την κυκλοφορία του στο Νο.94 του US Billboard Hot 100 chart, με ψηφιακές πωλήσεις 3.1 εκατομμυρίων μονάδων, συν 5.000 downloads και 11,7 εκατομμύρια ραδιοφωνικά airplay στο διάστημα των πρώτων 12 μόνο ωρών. Στη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας κατάφερε να ανέβει μέχρι τη δεύτερη θέση του chart, ξεπερνώντας τις 24,2 εκατομμύρια ψηφιακές μεταδόσεις και τις 18,3 εκατομμύρια ραδιοφωνικές μεταδόσεις. Πρόκειται για το τέταρτο Top 10 hit της Eilish στο chart των Ηνωμένων Πολιτειών και το 20ο συνολικά Hot 100 hit της, ενώ κατάφερε επίσης να κατακτήσει την πέμπτη θέση του Hot Rock & Alternative Songs chart.
 

Στον 92,9 Kiss επιλέγουμε το «Therefore I Am» της Billie Eilish και το απολαμβάνουμε δυνατά!

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker