kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Η Ιταλία στην κορυφή της Ευρώπης

Οι Maneskin νικητές της Eurovision
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Αφού κέρδισαν στο 71ο Sanremo Festival, οι Måneskin εκπροσώπησαν την Ιταλία στη Eurovision 2021. Στη σκηνή της Ahoy Arena η μπάντα έδωσε με όλη την ενέργεια της, μια απίστευτη εμφάνιση. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τραγούδησαν μπροστά σε κοινό μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα που επιβλήθηκε από τους πρόσφατους περιορισμούς.

Αυτή η συμμετοχή δεν ήταν μόνο η περαιτέρω αναγνώριση που έχει το συγκρότημα, από τον κόσμο αλλά μετά από ένα χρόνο σε lockdown, ήταν επίσης η μεγάλη ευκαιρία που είχαν να παίξουν και να εμφανιστούν για όλους τους τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Η μπάντα τραγούδησε το Zitti e Buoni (Shut up and behave), το τραγούδι που αρχικά κέρδισε το Sanremo Festival και τώρα την Eurovision 2021 και είναι το single με τα περισσότερα Spotify streams απο όλες τις φετινές συμμετοχές. Το δυνατό μήνυμα ελευθερίας που έστειλαν οι Måneskin ήταν το να είμαστε αυτοί που είμαστε, χωρίς περιορισμούς και να μη δίνουμε σημασία τι λένε οι άλλοι. Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι εδώ.

Η καλλιτεχνική σκηνοθεσία της εμφάνισης των Måneskin έγινε από το studio Giò Forma (Claudio Santucci, Cristiana Picco και Florian Boje), στο Μιλάνο και είναι ένα απο τα πιο σημαντικά για παραγωγές live shows σε όλο τον κόσμο. Μαζί με τους Måneskin, δημιούργησαν μια σκηνή στην οποία η ενέργεια της μπάντας ήταν στο επίκεντρο, τα φώτα έπαιζαν, τα videos και οι κινήσεις ήταν για να ενισχύσουν τις ιδιαιτερότητες των τεσσάρων μελών της μπάντας ενώ στο τέλος  τα πυροτεχνήματα έδωσαν το rock vibe στο show.

Τα ρούχα των Måneskin είχαν υπογραφή Etro, με ειδικά σχεδιασμένα φορέματα που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την εμφάνιση στη Eurovision και μετά απο συζητήσεις που είχε το συγκρότημα με τους Veronica και Kean Etro.

Γραμμένο απο το group, το Zitti e Buoni με τον ακατέργαστο και εξαιρετικό του ήχο, έχει γίνει διπλά πλατινένιο και έχει πάνω απο 45,000,000 streams. Η Eurovision βίωσε μια δυνατή rock εμπειρία με την υπογραφή της μουσικής φιλοσοφίας των Måneskin. Ένα τραγούδι σχεδιασμένο για live σκηνές, όπως τα προηγούμενα τους, όπου οδήγησαν την μπάντα μέσω της Ιταλίας στη πρώτη τους μεγάλη tour, με πάνω απο 70 shows σε όλη την Ευρώπη.

Το Zitti e Buoni μιλάει πάνω απ’ όλα για την λύτρωση και την επιθυμία να κάνουν τον κόσμο να γυρίζει γύρω απο τη μουσική, χωρίς προκαταλήψεις - αυτό είναι το κεντρικό θέμα της δουλειάς των Måneskin.

Το τραγούδι έχει και το δικό του video clip και είναι σε σκηνοθεσία του Simone Peluso. Δείχνει τα μέλη της μπάντας Damiano, Victoria, Thomas και Ethan σε διάφορες σκηνές κατά την διάρκεια μιας ζωντανής εμφάνισης σε ένα minimal set όπου η μουσική είναι η πραγματική star του show.

Το Zitti e Buoni είναι μέρος του album, Teatro d’ira – Vol. I, το πρώτο μέρος ενός μεγάλου project που θα ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Ένα φιλόδοξο και συνεχώς εξελισσόμενο project που ξεκίνησε με το πρώτο single, Vent’anni (πλατινένιο).

Το Teatro d’ira – Vol. I, ηχογραφήθηκε στο Mulino Recording Studio και έχει ήδη ξεπεράσει τα 100,000,000 streams. Είναι ένας φόρος τιμής στον αναλογικό ήχο απο τα bootlegs των 70s και είναι εμπνευσμένο από την επιθυμία της μπάντας να αρχίσει να έχει και πάλι live εμπειρίες στην Ιταλία και την Ευρώπη. Το album είναι στο γνωστό στυλ και ήχο των Måneskin.

Δύο χρόνια δουλεύουν το Teatro d’ira – Vol. I και είναι η συνέχεια του διπλά πλατινένιου Il ballo della vita, το οποίο έφτασε στο #6 του Spotify Global Album Debuts, έχοντας ανέβει κατευθείαν στο #1 στο FIMI/Gfk album chart και στο #1 στο vinyl chart του Spotify μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία.

Τον Δεκέμβριο, οι Måneskin θα παίξουν για πρώτη φορά σε κορυφαία και σημαντικά venues της Ιταλίας, όπου θα παρουσιάσουν το δεύτερο album τους Teatro d’ira – Vol. I κατά την διάρκεια της περιοδείας τους. Οργανωμένη και σε παραγωγή του Vivo Concerti.

Τα μέλη της μπάντας Damiano, Victoria, Thomas και Ethan είδαν τις προγραμματισμένες συναυλίες τους να γίνονται αμέσως sold out. Τα shows στα Palazzetto dello Sport (Ρώμη, 14–15 Δεκέμβριος 2021 είναι sold out) και Mediolanum Forum Assago (Μιλάνο, 18–19 Δεκέμβριος 2021, είναι sold out) και ένα τρίτο live προστέθηκε για αργότερα, στις 22 Μαρτίου 2022. Η tour θα περάσει απο: Unipol Arena (Casalecchio di Reno, Μπολόνια, 20 Μαρτίου); PalaPartenope (Νάπολη, 26 Μαρτίου); Nelson Mandela Forum (Φλωρεντία, 31 Μαρτίου); Pala Alpitour (Τορίνο, 3 Απριλίου); PalaFlorio, (Μπάρι, 8 Απριλίου). Η tour θα ολοκληρωθεί στην Arena di Verona στις 23 Απριλίου 2022. Θα είναι ένα ζωντανό event με τους Måneskin να ανοίγουν την αρένα για τις επερχόμενες συναυλίες του 2022.

Οι Måneskin ήταν πολύ νέοι όταν ξεκίνησαν να εμφανίζονται στους δρόμους της Ρώμης. Η ενέργειά τους ενθουσίασε το κοινό, διαγράφοντας στερεότυπα φύλου, συνδυάζοντας επιρροές και στυλ για να πετύχουν μια πρωτότυπη και αληθινή παρουσία η οποία τους έχει φέρει μέχρι στιγμής 19 πλατινένιους και 5 χρυσούς δίσκους.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker