kiss-logo
Now playingSHINE KWAN
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Grace - You Don't Own Me (Live at the Basement)

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το ''You Don't Own Me'' (Live at the Basement) της Grace και το απολαμβάνουμε δυνατά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

"You Don't Own Me" είναι ο τίτλος ενός παλιού και αγαπημένου τραγουδιού που ηχογραφήθηκε και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη δεκαετία του '60.

Αποτελεί σύνθεση των John Madara και David White, ενώ η ερμηνεία του ανήκει στην ηλικίας τότε 17 ετών, Lesley Gore. Κυκλοφόρησε το 1963 και έτυχε μεγάλης αποδοχής αφού κατάφερε να φτάσει μέχρι τη δεύτερη θέση του Billboard Pop Singles Chart των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συγκεκριμένη σύνθεση παρέμεινε σε αυτή τη θέση για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, ακολουθώντας τα ίχνη των Beatles, ενώ αποτελεί μέχρι και σήμερα τη μεγαλύτερη επιτυχία της Gore δίπλα στο ακόμα πιο γνωστό hit της, ''It's My Party".

Σε μια remake εκδοχή, το ''You Don't Own Me'' (Live at the Basement) αποτέλεσε το ντεμπούτο σινγκλ της Αυστραλής ερμηνεύτριας Grace (κατά κόσμον Grace Sewell). Η Grace προέρχεται από οικογένεια μουσικών, καθώς οι παππούδες της περιόδευαν με το συγκρότημα των Bee Gees, ενώ ο αδελφός της Conrad Sewell είναι επίσης πολύ επιτυχημένος στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Στις μουσικές της επιρροές, η Grace αναφέρει τους: Smokey Robinson, Janis Joplin, Shirley Bassey και Amy Winehouse.

Η νέα εκδοχή του ''You Don't Own Me'' φέρει και πάλι την υπογραφή του διάσημου παραγωγού Quincy Jones ακριβώς όπως και στο πρωτότυπο, ενώ στα φωνητικά συμμετέχει ο καλλιτέχνης της ραπ μουσικής G-Easy.

Κυκλοφόρησε στις 17 Μαρτίου 2015, ένα μήνα μετά το θάνατο της Lesley Gore (αληθινό όνομα Lesley Sue Goldstein) και κατάφερε να χαρακτηριστεί τρεις φορές πλατινένιο καθώς έφτασε μέχρι την πέμπτη θέση στη Νέα Ζηλανδία και την τέταρτη στο αντίστοιχο chart της Μεγάλης Βρετανίας.

Το τραγούδι επιλέχθηκε για τη διαφημιστική καμπάνια των πολυκαταστημάτων House of Fraser και το τρέιλερ της ταινίας ''Suicide Squad'', ενώ παρουσιάστηκε και σε επεισόδιο του βρετανικού X Factor.
 

To επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2015, σε σκηνοθεσία του Taylor Cohen.

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το ''You Don't Own Me'' (Live at the Basement) της Grace και το απολαμβάνουμε δυνατά.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker