kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σκονισμένο Βινύλιο

John Parr - St. Elmo's Fire
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

John Parr - St. Elmo's Fire

Ένα από τα πιο σπουδαία soundtracks που γράφτηκαν για ταινία της δεκαετίας του '80 ήταν το τραγούδι St. Elmo's Fire του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού John Parr.

Στην ομώνυμη ταινία,που βγήκε στις αίθουσες το 1985, με πρωταγωνιστές τους Εμίλιο Εστέβεζ, Ντέμι Μουρ, Άντι Μακντάουελ, Ρομπ Λόου, Άντριου Μακάρθι, ένα μπαρ γίνεται το στέκι επτά νεαρών παιδιών που μόλις έχουν αποφοιτήσει από το κολέγιο.

Το ομότιτλο κομμάτι St. Elmo' s Fire, έκανε πρωτοφανή επιτυχία. Το "St. Elmo's Fire (Man in Motion)" ανέβηκε στο Νο1 του Billboard στις 7 Σεπτεμβρίου του 1985 στις ΗΠΑ και έμεινε εκεί για δύο εβδομάδες.

Ο Τζον Παρ μαζί με τον Ντέιβιντ Φόστερ έγραψαν το τραγούδι μέσα σε 24 ώρες. Ο Τζον Παρ έχει δηλώσει ότι τον ενέπνευσε ένα βίντεο που είδε με τον Καναδό αθλητή, Ρικ Χάνσεν, που ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι (είχε μείνει παράλυτος σε αυτοκινητιστικό ατύχημα) και γύριζε όλο τον κόσμο για να συγκεντρώσει χρήματα για ασθενείς με προβλήματα στην σπονδυλική στήλη. Το ταξίδι του αυτό είχε την ονομασία "Man in Motion Tour".

Το τραγούδι βοήθησε τον Χάνσεν να ολοκληρώσει την περιοδεία του με το αναπηρικό του καροτσάκι έχοντας διανύσει 40.000 χιλιόμετρα σε 34 χώρες και να συγκεντρώσει 26 εκατομμύρια δολάρια .

Συντονιστείτε στον Kiss 92,9 και απολαύστε το Σκονισμένο Βινύλιο κάθε πρωί στην εκπομπή της Ελένης Νικολάου.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker