kiss-logo
Now playingHOW DEEP IS YOUR LOVE CALVIN HARRIS FEAT. DISCIPLES
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Αποδέχτηκε το βραβείο Nόμπελ ο Bob Dylan

Η Patti Smith ερμήνευσε ζωντανά το τραγούδι του Dylan ''A Hard Rain’s A-Gonna Fall'', χρειάστηκε όμως να τραγουδήσει δυο φορές το τραγούδι, καθώς την πρώτη φορά ξέχασε τους στίχους...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ύστερα από μια περίοδο κατά την οποία δεν ήταν ξεκάθαρες οι προθέσεις του Bob Dylan, σχετικά με την αποδοχή ή όχι του βραβείου, ο κορυφαίος τραγουδοποιός προχώρησε στην επίσημη αποδοχή ακολουθώντας την τυπική διαδικασία.

Ο Dylan, ισχυρίστηκε βέβαια ότι είναι πολυάσχολος και αδυνατεί να παρευρεθεί στην τελετή παραλαβής του Νόμπελ Λογοτεχνίας, έστειλε εντούτοις το λόγο του για να αναγνωσθεί αντί αυτού όπως προβλέπεται.

Η Patti Smith ερμήνευσε ζωντανά το τραγούδι του Dylan ''A Hard Rain’s A-Gonna Fall'', χρειάστηκε όμως να τραγουδήσει δυο φορές το τραγούδι, καθώς την πρώτη φορά ξέχασε τους στίχους στη διάρκεια της ερμηνείας. Η Smith απολογήθηκε ευγενικά για την παρατυπία της λόγω άγχους.

Την επιστολή του Dylan ανέλαβε να διαβάσει η Azita Raji, πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σουηδία.

Ο Robert Allen Zimmerman, όπως είναι το αληθινό όνομα του ηλικίας 75 ετών πια Αμερικανού ποιητή, συνθέτη και τραγουδιστή ξεκίνησε το λόγο του αποδίδοντας τα εύσημα σε μερικούς από τους λογοτέχνες που τον ενέπνευσαν όπως οι: Kipling, Shaw, Thomas Mann, Pearl Buck, Albert Camus και Hemingway, χαρακτηρίζοντάς τους γίγαντες της λογοτεχνίας.

«Αν κάποιος μου έλεγε ότι υπάρχει πιθανότητα να κερδίσω το βραβείο Nόμπελ, θα έλεγα ότι έχω τόσες πιθανότητες όσες και για να περπατήσω στο φεγγάρι», δήλωσε μέσω της επιστολής του.

Συμπλήρωσε επίσης ότι είναι ενθουσιασμένος με την επιλογή της επιτροπής και αναφέρθηκε στον William Shakespeare, ενώ σύμφωνα με την εμπειρία του όπως είπε, είναι πιο δύσκολο για ένα καλλιτέχνη να εμφανιστεί μπροστά σε κοινό 50 ατόμων, παρά 50.000.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker