kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Μια νέα εικαστική έκθεση για τον Michael Jackson

Το έργο του Michael Jackson και την επιρροή του στον τομέα της τέχνης, πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα έκθεση...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Το έργο του Michael Jackson και την επιρροή του στον τομέα της τέχνης, πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο πιο σημαντικός ίσως καλλιτέχνης της ποπ μουσικής βιομηχανίας θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και παρουσίασης, σε μια έκθεση σύγχρονης τέχνης που θα παρουσιάσει η περίφημη National Portrait Gallery του Λονδίνου. Οι υπεύθυνοι της έκθεσης έχουν σκοπό να καταδείξουν την αθέατη μέχρι σήμερα συμβολή του ''Βασιλιά'' στην εξέλιξη της pop art όπως διαμορφώθηκε στις τελευταίες δεκαετίες.

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου που στεγάζει μέχρι και σήμερα μια από τις πλουσιότερες συλλογές πινάκων σε παγκόσμιο επίπεδο, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ημερομηνία κατά την οποία ο Jackson θα γιόρταζε τα 60α γενέθλιά του αν δεν είχε «φύγει» πρόωρα από τη ζωή.

Την έκθεση, με προσωπικά αντικείμενα του καλλιτέχνη από όλο τον κόσμο, θα επιμεληθεί ο σκηνοθέτης γκαλερί, Nicholas Cullinan. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί υλικό που φιλοτεχνούν 40 διάσημοι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Andy Warhol, η Maggi Hambling, ο Gary Hume, ο David LaChapelle και ο Grayson Perry.

«Όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, αν και έρχονται από διαφορετικές γενιές και μέρη του κόσμου, γοητεύονται από αυτό που ο Τζάκσον εκπροσωπούσε και αυτό που τελικά εφηύρε. Σπάνια υπάρχει κάτι νέο να ειπωθεί για κάποιον τόσο διάσημο, εδώ έχουμε μια από αυτές τις περιπτώσεις. Η έκθεση αναδεικνύει ένα νέο πεδίο για την Εθνική Πινακοθήκη και τα μέχρι σήμερα θέματά της, χάρη στο εύρος και το προφίλ των καλλιτεχνών που έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν», δηλώνει ο Cullinan.

Η έκθεση ονομάζεται ''Michael Jackson: On the Wall'' και θα διαρκέσει από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2018. 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker