kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Oι U2 καλούνται να αποπληρώσουν τους φόρους τους

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές στην Ολλανδία εξετάζουν τρόπους ώστε να κλείσουν το φορολογικό παραθυράκι...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Το συγκρότημα των U2 μπορεί να κερδίζει ως και πέντε εκατομμύρια ευρώ ανά συναυλία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοργανωτή συναυλιών John Giddings, ο οποίος τοποθετήθηκε για το θέμα πρόσφατα σε συνέντευξή του στο BBC.

Όπως έγινε γνωστό, οι U2 είχαν μεταφέρει την έδρα της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στην Ολλανδία, αφού η κυβέρνηση της Ιρλανδίας τους είχε επιβάλει φόρο επί των καλλιτεχνικών κερδών, ύψους 250.000 ευρώ ετησίως.

Το ιρλανδικό συγκρότημα, του οποίου ο frontman υποστηρίζει αδύναμες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού και άλλες διάφορες έννοιες όπως είναι η δικαιοσύνη και η ισότητα για τις φτωχότερες χώρες, έχει δει το κοινωνικό του προφίλ να πλήττεται λόγω των φορολογικών του προβλημάτων.

Η αρχή για τις αντιδράσεις ήταν μάλιστα το 2011, όταν διαδηλωτές είχαν εμφανιστεί στο Glastonbury Festival στη Μεγάλη Βρετανία όπου οι U2 είχαν τη θέση του Headliner, διαμαρτυρόμενοι και ζητώντας από το συγκρότημα να καταβάλει τους φόρους του.

Εντούτοις, ο Bono, του οποίου το αληθινό όνομα είναι Paul Hewson και ο κιθαρίστας the Edge, του οποίου το αληθινό όνομα είναι David Evans, έχουν απαντήσει σαφώς στις κατηγορίες ισχυριζόμενοι ότι έχουν πληρώσει μια «περιουσία» σε φόρους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Irish Times, οι αρχές στην Ολλανδία εξετάζουν τρόπους ώστε να κλείσουν το παραθυράκι που το συγκρότημα φαίνεται να χρησιμοποιεί για να αποφύγει την καταβολή των φόρων του.

Η χώρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προχωρά πάντως σε μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με σκοπό την προσέλκυση πραγματικών επενδύσεων.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker