kiss-logo
Now playingCALM DOWN REMA & SELENA GOMEZ
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Nothing compares to you, για πρώτη φορά από τον Prince

Ακούστε το τραγούδι σε μια ακυκλοφόρητη μέχρι πρόσφατα εκδοχή, για πρώτη φορά με τη φωνή του Prince...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Στις 25 Μαΐου πρόκειται να κυκλοφορήσει η επίσημη εκδοχή του «Nothing Compares 2 U», μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Prince, που ωστόσο έχει γίνει γνωστή από την συγκινητική ερμηνεία της Sinéad O’Connor.

Η σύνθεση του «Nothing Compares 2 U», ανήκει φυσικά στον Prince, ο οποίος είχε γράψει το τραγούδι για το side project του, του The Family, καθώς το τραγούδι προοριζόταν για το ομώνυμο άλμπουμ τους.

Το τραγούδι γνώρισε παγκόσμια επιτυχία όταν συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο στούντιο άλμπουμ της Sinéad O'Connor που κυκλοφόρησε το 1990 με τίτλο «I Do Not Want What I Haven't Got». Την παραγωγή στο σινγκλ της O'Connor, υπογράφει η ίδια η Ιρλανδή τραγουδίστρια μαζί με τον Βρετανό παραγωγό και συνθέτη Nellee Hooper, που έχει γίνει γνωστός για τη συνεργασία του με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως η Madonna, η Gwen Stefani και oι U2 μεταξύ άλλων.

Η νέα κυκλοφορία αφορά στην πρωτότυπη στούντιο εκδοχή, που ηχογραφήθηκε το 1984 με τη φωνή του Prince.

O Prince είχε ηχογραφήσει ξανά το τραγούδι για τις ανάγκες μιας επετειακής συλλογής του που κυκλοφόρησε το 1993 με τίτλο «The Hits/The B-Sides», όπου και συμπεριλήφθηκε από ζωντανή ηχογράφηση. Εντούτοις, η στούντιο εκδοχή του τραγουδιού δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ με τη φωνή του ίδιου του δημιουργού.

Ο Michael Howe, επίσημος διαχειριστής της περιουσίας του Prince, (που έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου 2016), όπως δηλώνει, ανακάλυψε το πρωτότυπο ηχητικό ντοκουμέντο κατά τη διάρκεια μιας αναζήτησης στα αρχεία του Αμερικανού καλλιτέχνη.

Το «Nothing Compares 2 U», πρόκειται να κυκλοφορήσει με τη φωνή του Prince σε μορφή συλλεκτικού βινυλίου 7 ιντσών και μπορείτε να το απολαύσετε σε πρώτη ακρόαση μέσω του βίντεο που ακολουθεί:

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker