kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Oι κληρονόμοι του Michael Jackson μηνύουν την Disney

Μήνυση κατά της Disney φαίνεται πως έχει καταθέσει η πλευρά των κληρονόμων του Michael Jackson...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Μήνυση κατά της Disney φαίνεται πως έχει καταθέσει η πλευρά των κληρονόμων του Michael Jackson, με βάση το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε σε παραγωγή του τηλεοπτικού καναλιού ABC.

Η δικαστική διαμάχη εστιάζεται στα δικαιώματα για την πνευματική ιδιοκτησία του βασιλιά της ποπ, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 25 Ιουνίου του 2009.

Η αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο των ΗΠΑ στο Λος Άντζελες, ενάντια στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC αλλά και τη μητρική εταιρεία Disney.

Όπως αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο, στο βιογραφικό φιλμ που προβλήθηκε πρόσφατα με τίτλο «The Last Days of Michael Jackson» έγινε παράνομη χρήση αποσπασμάτων από τις σημαντικότερες επιτυχίες του καλλιτέχνη, μεταξύ των οποίων τα τραγούδια: «Billie Jean», «Bad», «Thriller» και «Black or White».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα δικαιώματα από τα συγκεκριμένα αποσπάσματα που χρησιμοποιήθηκαν στο ντοκιμαντέρ ανήκουν στους κληρονόμους του αγαπημένου αστέρα της μουσικής βιομηχανίας και όχι στους παραγωγούς της ταινίας.

Οι εκπρόσωποι του τηλεοπτικού δικτύου πάντως δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια ακόμα σχετικά με το θέμα, ούτε έχουν παραδεχτεί την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker