kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Ο Bono παίρνει θέση κατά του Brexit

Χωρίς εσάς, οι Σκωτσέζοι, οι Ουαλοί, οι Ιρλανδοί, είμαστε όλοι λιγότεροι...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

U2 είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία ροκ συγκροτήματα στον πλανήτη. Οι περιοδείες τους είναι απόλυτα επιτυχημένες και πολλοί είναι οι φανατικοί οπαδοί ανά τον κόσμο, που δεν αφήνουν την ευκαιρία να χαθεί όποτε το συγκρότημα δίνει το «παρών».

Στη διάρκεια της «experience + innocence» περιοδείας τους, το συγκρότημα βρισκόταν προσφάτως στο περίφημο 02 Arena του Λονδίνου, όταν ο Bono αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό του τις απόψεις του περί της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Bono πήρε τον λόγο λίγο πριν ερμηνεύσει το πολιτικά φορτισμένο τραγούδι του, «Get Out Of Your Own Way» και χαιρέτισε την παρουσία του στο Λονδίνο, που όπως είπε είναι μια σπουδαία – Ευρωπαϊκή - πόλη.

Αφού στάθηκε μπροστά σε μια τεράστια σημαία με τα αστέρια της Ευρώπης, απευθυνόμενος στο κοινό της συναυλίας ο τραγουδιστής των U2 σχολίασε την πορεία προς το Brexit, λέγοντας ότι πρόκειται για «απώλεια κοινών οραμάτων και σπατάλη κοινών δυνάμεων».

«Ερχόμαστε από μια περιοδεία σε όλη την Ευρώπη. Ο,τι και αν πιστεύετε για το θέμα, το μόνο που έχουμε ακούσει, από τη Μαδρίτη μέχρι το Βερολίνο και από το Παρίσι ως το Άμστερνταμ είναι ότι όλοι αγαπούν τη Μεγάλη Βρετανία».

Σας αγαπούν πραγματικά, συμπλήρωσε ο frontman των U2. «Κανείς δεν θέλει να φύγετε. Είναι κάτι σημαντικότερο από ένα αστέρι λιγότερο από τη σημαία. Χωρίς εσάς, είμαστε λιγότεροι. Χωρίς εσάς, οι Σκωτσέζοι, οι Ουαλοί, οι Ιρλανδοί, είμαστε όλοι λιγότεροι».

Ο Bono, αφιέρωσε επίσης το τελευταίο τραγούδι της συναυλίας (13 - There Is A Light), στον Eugene Peterson, τον ηλικίας 85 ετών ακτιβιστή Αμερικανό πάστορα και συγγραφέα που απεβίωσε την προηγούμενη μέρα.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker