kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Μια εικαστική έκθεση με θέμα την επιτυχία των Τοto

Οι Τoto επιστρέφουν νοερά στη χώρα που τους ενέπνευσε όταν έγραψαν μια από τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Οι Τoto επιστρέφουν νοερά στη χώρα που τους ενέπνευσε όταν έγραψαν μια από τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες, μέσα από μια εικαστική έκθεση.

Ένα ιδιαίτερο και διαδραστικό δρώμενο σκέφτηκε να πραγματοποιήσει ο εικαστικός καλλιτέχνης Max Siedentopf. Ο καλλιτέχνης από τη Ναμίμπια εμπνεύστηκε από το τραγούδι «Africa», για να παρουσιάσει σε αληθινό περιβάλλον μια κατασκευή από επτά πλίνθινες λευκές βάσεις πάνω στις οποίες βρίσκονται μόνο έξι ηχεία.

Η αφαιρετική εικαστική έκθεση του Siedentopf, συμπληρώνεται από ένα MP3 player που είναι τοποθετημένο στην κεντρική βάση για να ακούγεται ένα μόνο τραγούδι που θα μεταδίδεται σε συνεχή επανάληψη.

Η ιδέα του καλλιτέχνη είναι να ακούγεται για πάντα το «Africa» των Toto, στο κέντρο της ερήμου της Ναμίμπια, στην ήπειρο από όπου το συγκρότημα εμπνεύστηκε για το συγκεκριμένο τραγούδι.

Παρουσιάζοντας το έργο του σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC, ο Siedentopf δηλώνει: «Το τραγούδι επαναλαμβάνεται ασταμάτητα και η κατασκευή χρησιμοποιεί ηλιακές μπαταρίες, ώστε οι Toto να ακούγονται στην αιωνιότητα. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την επιτυχία της έκθεσης. Ελπίζω να συνεχίζεται για 55 εκατομμύρια χρόνια, αν και το σκληρό περιβάλλον της ερήμου μάλλον θα καταστρέψει τελικά την κατασκευή».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker