kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

«Έφυγε» από τη ζωή ο Florian Schneider των Kraftwerk

Ο Florian Schneider των Kraftwerk απεβίωσε στην ηλικία των 73 ετών...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Florian Schneider, ένας εκ των ιδρυτών του συγκροτήματος των Kraftwerk απεβίωσε στην ηλικία των 73 ετών.

Αν και πέθανε στις 21 Απριλίου, ο θάνατός του ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ αρκετές μέρες αργότερα, στις 6 Μαΐου 2020.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Ralf Hütter, επίσης ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος των Γερμανών πρωτοπόρων του ηλεκτρονικού ήχου.

Ο Hütter ανέφερε με δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media: «Ο φίλος και συνοδοιπόρος μου για πολλές δεκαετίες στο συγκρότημα Florian Schneider απεβίωσε ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, μερικές μέρες μετά τα 73α γενέθλιά του».

Ο Florian Schneider-Esleben γεννήθηκε στη Γερμανία στις 7 Απριλίου 1947. Η οικογένειά του μετακόμισε στο Ντίσελντορφ όταν ο Florian βρισκόταν στην ηλικία των τριών ετών. Το 1968 συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Ralf Hütter ενώ σπούδαζαν και οι δυο στην Ακαδημία Τεχνών του Remscheid.

Ο Schneider δημιούργησε το συγκρότημα που υπήρξε τεράστια επιρροή για την εξέλιξη της μουσικής, μαζί με τον Hütter το 1970.

Ο Schneider συμμετείχε με πολλούς τρόπους στους Kraftwerk, αφού έπαιζε συνθεσάιζερ, φλάουτο, σαξόφωνο, κιθάρα και ήταν υπεύθυνος για τα φωνητικά σε πολλές από τις συνθέσεις του συγκροτήματος.

Αποχώρησε από το συγκρότημα το 2008 ύστερα από τέσσερις δεκαετίες, ενώ στη διάρκεια της παραμονής του οι Kraftwerk κυκλοφόρησαν 10 στούντιο άλμπουμ, επτά από τα οποία κατάφεραν να ενταχθούν στο Billboard 200 chart.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker