kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Για πρώτη φορά ύστερα από 40 χρόνια αναβάλλεται η απονομή των Όσκαρ

Η τελετή της 93ης απονομής θα πρέπει να μεταφερθεί για τις 25 Απριλίου 2021...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Για πρώτη φορά ύστερα από 40 χρόνια η Ακαδημία Κινηματογράφου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα αναγκάζεται να αναβάλλει τη διεξαγωγή της απονομής των βραβείων Όσκαρ, λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

«Για περισσότερο από έναν αιώνα, ο κινηματογράφος έπαιζε σημαντικό ρόλο παρέχοντας έμπνευση, παρηγοριά και ψυχαγωγία ακόμα και στις πιο σκοτεινές εποχές. Η απόφαση της αναβολής της απονομής των βραβείων ελπίζουμε να συμβάλλει στην ευελιξία που χρειάζονται οι σκηνοθέτες, ώστε να ολοκληρώσουν και να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους χωρίς να τιμωρηθούν τελικά για κάτι που είναι σαφέστατα πέρα από τον έλεγχο όλων μας» δήλωσε ο πρόεδρος του θεσμού, David Rubin.

Η τελετή της 93ης απονομής είχε οριστικοποιηθεί για τις 28 Φεβρουαρίου 2021 σύμφωνα με την αρχική επίσημη ανακοίνωση, αλλά όπως έγινε γνωστό σήμερα θα πρέπει να μεταφερθεί για τις 25 Απριλίου 2021, δηλαδή περίπου δυο μήνες μετά την προγραμματισμένη ημερομήνια..

Την απόφαση έλαβε η διοργανωτική επιτροπή ύστερα από μια τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι εκπρόσωποι της βιομηχανίας του κινηματογράφου, όπως ο Steven Spielberg, η Laura Dern και η Whoopi Goldberg μεταξύ άλλων. Όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν ότι μια πιθανή επανεμφάνιση του COVID-19 το φθινόπωρο και το χειμώνα θα μπορούσε να θέσει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο τη διεξαγωγή μιας τόσο μεγάλης δημόσιας εκδήλωσης.

Τα νέα έρχονται μετά την αλλαγή πολλών κανόνων επιλεξιμότητας ταινιών για την τελετή του 2021, συμπεριλαμβανομένου του κανόνα ότι οι ταινίες πρέπει να προβάλλονται για τουλάχιστον μία εβδομάδα σε ένα σινεμά της περιοχής του Λος Άντζελες. Αφού η πανδημία COVID-19 οδήγησε στο κλείσιμο των κινηματογράφων, οι ταινίες που διακινήθηκαν μέσω live streaming είναι τώρα πια διαθέσιμες για υποψηφιότητα.

Ορισμένες από τις πολυαναμενόμενες καλοκαιρινές ταινίες όπως το «Wonder Woman 1984» και το «Black Widow» έχουν μεταθέσει την ημερομηνία κυκλοφορίας τους για το φθινόπωρο, το οποίο συχνά καταλαμβάνουν οι πιο δημοφιλείς ταινίες ενόψει μιας πιθανής βράβευσης.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών είχε αναγκαστεί να αναβάλλει τη διεξαγωγή της τελετής απονομής ξανά πριν από 40 χρόνια, για 24 ώρες λόγω μιας απόπειρας δολοφονίας κατά του Αμερικανού προέδρου Ronald Reagan.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker