kiss-logo
Now playingDON'T BE SO SHY IMANY
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Τη στήριξη του κράτους ζητούν 1500 καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας

«Όλοι εμείς θα είμαστε σύντομα άνεργοι αν δεν μας επιτραπεί να κάνουμε αυτό που αγαπάμε»...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Περισσότεροι από 1500 καλλιτέχνες υπογράφουν μια ανοικτή επιστολή με τελικό αποδέκτη την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, διεκδικώντας μεγαλύτερη στήριξη ύστερα από την τεράστια ανατροπή που επέβαλε σε όλους τους τομείς η εμφάνιση του κορονοϊού.

Με την επιστολή τους, μερικοί από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας, εκφράζουν την αγωνία τους και προειδοποιούν ότι το μέλλον θα είναι «ζοφερό» για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο.

Ο Ed Sheeran, ο Rod Stewart, ο Sir Paul McCartney, οι Rolling Stones, οι Coldplay, η Dua Lipa, ο Sam Smith, ο Liam Gallagher, ο Lewis Capaldi και η Rita Ora είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους καλλιτέχνες που υψώνουν τη φωνή τους για τον κοινό σκοπό.

Απευθυνόμενοι στον υπουργό Πολιτισμού Oliver Dowden και ζητώντας υποστήριξη από το συγκεκριμένο τομέα, η επιστολή αναφέρει: «Η ζωντανή μουσική υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές επιτυχίες του Ηνωμένου Βασιλείου της τελευταίας δεκαετίας».

«Όμως, χωρίς να υπάρχει ορατό τέλος στην επιβολή κοινωνικής αποστασιοποίησης και χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα μια συμφωνία για οικονομική υποστήριξη από την κυβέρνηση, το μέλλον των συναυλιών, των φεστιβάλ και των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων σε αυτά, φαίνεται ζοφερό. Μέχρι να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά αυτές οι επιχειρήσεις, πιθανότατα όχι νωρίτερα από το 2021, η κυβερνητική υποστήριξη θα είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή μαζικών φαινομένων που μπορεί να οδηγήσουν την παγκόσμια βιομηχανία σε θάνατο».

Στην επιστολή τους οι καλλιτέχνες ζητούν ένα «σαφές, υπό όρους χρονοδιάγραμμα» για το άνοιγμα των συναυλιακών χώρων χωρίς κοινωνικές αποστάσεις, παράλληλα με ένα «ολοκληρωμένο πακέτο υποστήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους» καθώς και την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, με πλήρη απαλλαγή του ΦΠΑ στις πωλήσεις εισιτηρίων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Liam Gallagher των Oasis: «Καταπληκτικές συναυλίες δεν μπορούν να συμβούν χωρίς τη συμβολή καταπληκτικών ανθρώπων πίσω από τη σκηνή, όμως όλοι εμείς θα είμαστε σύντομα άνεργοι αν δεν μας επιτραπεί να κάνουμε αυτό που αγαπάμε».

Η Dua Lipa δήλωσε επίσης σχετικά: «Είναι απίστευτα σημαντικό για καλλιτέχνες σαν εμένα να μιλούν και να υποστηρίζουν τη μουσική βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker