kiss-logo
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Η μεγαλύτερη επιτυχία του 2020 ανήκει στον Weekend

Το τραγούδι του Weeknd μπορεί να είναι το πιο επιτυχημένο του 2020 στη Μεγάλη Βρετανία...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Το τραγούδι του Weeknd μπορεί να είναι το πιο επιτυχημένο σινγκλ του 2020 στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία. Όπως επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο τρόπο το OfficialCharts, το «Blinding Lights» διεκδικεί την πρώτη θέση στο chart επιτυχιών για το έτος που διανύουμε.

Το σινγκλ του Καναδού DJ, τραγουδιστή και συνθέτη, περιλαμβάνεται στο τέταρτο στούντιο άλμπουμ του καλλιτέχνη, που κυκλοφόρησε το 2020 με τίτλο «After Hours». Κυκλοφόρησε βέβαια ως σινγκλ τον Φεβρουάριο του 2019 και μέχρι σήμερα έχει περισσότερες από 161 εκατομμύρια ψηφιακές ακροάσεις και 160.000 downloads.
To «Dance Monkey» της Tones & I εξακολουθεί φυσικά να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ακολουθώντας στη δεύτερη θέση πίσω από το «Blinding Lights». Η μεγάλη επιτυχία της Αυστραλής ερμηνεύτριας συμπλήρωσε 11 εβδομάδες παραμονής στην κορυφή του chart αλλά είναι γεγονός ότι κατέχει μια θέση στο Top 40 γενικά σε όλη τη διάρκεια του 2020 μέχρι σήμερα.

Το σινγκλ «Roses» του Αμερικανού ράπερ Saint Jhn, που ξεχώρισε μέσα από το TikTok ακολουθεί στην τρίτη θέση του chart, ενώ η Dua Lipa ακολουθεί στο Νο.4 με την επιτυχία της «Don’t Start Now». Το τραγούδι της Dua κατάφερε να παραμείνει συνολικά 25 εβδομάδες στο Top 10 του βρετανικού chart, περισσότερο δηλαδή από οποιαδήποτε άλλη solo ερμηνεύτρια.

Τις πρώτες πέντε θέσεις του chart συμπληρώνει με την παρουσία του ο Lewis Capaldi, που γνωρίζει εξαιρετική επιτυχία με τη μπαλάντα του «Before You Go».

Με την κυκλοφορία του πάντως, το «Blinding Lights» έγινε Νο.1 επιτυχία σε 32 χώρες συνολικά, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες χάρισε στο δημιουργό του το πέμπτο κατά σειρά νούμερο ένα σινγκλ στο Billboard Hot 100 chart.

Στο Hot R&B Songs Chart κατέκτησε επίσης την πρώτη θέση, χαρίζοντας στον Weeknd το έβδομο Νο.1 στο συγκεκριμένο chart, περισσότερα δηλαδή από κάθε άλλον καλλιτέχνη.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker