kiss-logo
Now playingLADY MARMALADE CHRISTINA AGUILERA, PINK, MYA & LIL' KIM
On airKissFM -
Listen live on kiss

Τα τρία τραγούδια που ακούστηκαν περισσότερο στη διάρκεια της καραντίνας

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου, οι καλλιτέχνες που ακούστηκαν περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Τους τελευταίους μήνες πολλές δραστηρίοτητες αναστάλθηκαν ή πάγωσαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι συνέχισαν να επιλέγουν τη μουσική ως μοναδική τους παρέα σε καθημερινή βάση.

Μια μελέτη που δημοσίευσε το Πολυτεχνείο της Βαλένθια στην Ισπανία, δείχνει μάλιστα ότι η λίστα των Top-200 hits στο Spotify αύξησε το περιεχόμενό της κατά 18% στη διάρκεια των πιο έντονων μηνών της πανδημίας, όταν και η επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα αυξήθηκε κατά 8%.

Αυτό σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από το αν οι δισκογραφικές εταιρίες δημοσίευσαν νέο υλικό ή όχι, οι ακροατές άλλαξαν τις προτιμήσεις τους συχνότερα από το συνηθισμένο, προκαλώντας έτσι αύξηση του αριθμού των τραγουδιών που περιλήφθηκαν στις λίστες.

«Φαίνεται ότι όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα αυτούς τους μήνες του Cοvid-19 και οι προτιμήσεις μας έχουν αλλάξει με τον ίδιο ρυθμό. Ύστερα από 18 εβδομάδες έρευνας, το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η γενική αναταραχή είχε αντανάκλαση στη μουσική και μέσω αυτής, σε ολόκληρη την κοινωνία» εξηγεί ο υπεύθυνος για την έρευνα Alberto Conejero από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Polytechnic University of Valencia, οι τρεις καλλιτέχνες που ακούστηκαν περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο, στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, είναι οι Tones and I, The Weeknd και Roddy Ricch.

Το «Dance Monkey», το «Blinding Lights» και το «The Box» είναι αντίστοιχα τα τρία πιο δημοφιλή τραγούδια παγκοσμίως στη διάρκεια της πανδημίας.

Το «Dance Monkey» ήταν Νο.1 στο Spotify σε όλο τον κόσμο τον Ιανουάριο και στις αρχές του Φεβρουαρίου, το «Blinding Lights» από τα τέλη του Φεβρουαρίου μέχρι και το τέλος του Απριλίου, ενώ το «The Box» ήταν στην πρώτη θέση στη διάρκεια της εβδομάδας από 7 ως 14 Φεβρουαρίου, αλλά παρέμεινε επίσης στο Νο.2 για άλλες εννέα εβδομάδες.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο συνέδριο «Μαθηματική Μοντελοποίηση στη Μηχανική & Ανθρώπινη Συμπεριφορά το 2020», που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο IMM του Πανεπιστημίου της Βαλένθια και πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker