kiss-logo
Now playingFLOWERS MILEY CYRUS
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων ο Lewis Capaldi

Ξεπέρασε το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου σε πωλήσεις άλμπουμ...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα νέα για τον Lewis Capaldi, τον καλλιτέχνη από τη Γλασκόβη που κατάφερε να διακριθεί πριν από ένα χρόνο και να κατακτήσει μια θέση στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Τον Μάρτιο του 2019 το σινγκλ «Someone You Loved» κυριάρχησε στα UK Singles Chart, όπου παρέμεινε για επτά εβδομάδες, ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου έτους κατάφερε να κατακτήσει επίσης το US Billboard Hot 100 chart και να κερδίσει μια υποψηφιότητα για το καλύτερο τραγούδι στα 62α ετήσια Grammy Awards. Το 2020 το σινγκλ απέσπασε ένα ακόμα βραβείο για το καλύτερο τραγούδι του έτους στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ ο Capaldi βραβεύτηκε ως καλύτερος νέος καλλιτέχνης.

Τον Μάιο του 2020 ανακοινώθηκε ότι το «Someone You Loved» είναι το Top10 σινγκλ καλλιτέχνη από τη Μεγάλη Βρετανία που έχει παραμείνει περισσότερο από κάθε άλλο στο UK Single Chart στην ιστορία του θεσμού.

Το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του Capaldi, με τίτλο «Divinely Uninspired to a Hellish Extent» κυκλοφόρησε στις 17 Μαΐου 2019.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Official Charts Company που είναι υπεύθυνη για την καταγραφή των φυσικών πωλήσεων και των ψηφιακών μεταδόσεων στη Μεγάλη Βρετανία, το άλμπουμ «Divinely Uninspired to a Hellish Extent» έσπασε το ρεκόρ του ενός εκατομμυρίου σε πωλήσεις.

Το άλμπουμ δεν έχει εγκαταλείψει καθόλου το Official Albums Chart από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του τον περασμένο Μάιο, αφού συνολικά έχει παραμείνει στις πρώτες δέκα θέσεις για 68 συνεχόμενες εβδομάδες, δέκα εκ των οποίων ήταν στην κορυφή του chart.

Η σημαντική αυτή διάκριση τοποθετεί τον Capaldi στην ίδια κατηγορία με άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες στη Μεγάλη Βρετανία, όπως είναι ο Ed Sheeran, η Adele, o Sam Smith και η Emeli Sandé, άλμπουμ των οποίων έχουν παραμείνει στο Official Albums Chart για 76, 71, 69 και 66 συνεχείς εβδομάδες αντίστοιχα.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker