kiss-logo
Now playingGANGSTA'S PARADISE COOLIO
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

«Έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Sean Connery

Απεβίωσε στις 31 Οκτωβρίου 2020, στην ηλικία των 90 ετών...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ο Sir Thomas Sean Connery γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1930 στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Απεβίωσε στις 31 Οκτωβρίου 2020, στην ηλικία των 90 ετών.

Ήταν πολυβραβευμένος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών κινηματογράφου.

Ήταν ευρύτερα γνωστός ως ο πρώτος επίσημος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ. Πρωταγωνίστησε σε επτά συνολικά ταινίες της σειράς 007. Κατέχει πληθώρα βραβείων και διακρίσεων, ανάμεσά τους Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.

Το 1987 κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου στην ταινία «The Untouchables».

Τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Ο δημιουργός του James Bond, Ian Fleming, δεν ήταν ευχαριστημένος με την επιλογή του ηθοποιού για την ενσάρκωση του ήρωά του, καθώς θεωρούσε ότι λόγω της φυσικής του διάπλασης και του παρουσιαστικού του δεν θα φαινόταν τόσο εκλεπτυσμένος. Ωστόσο, άλλαξε γνώμη μετά την πρεμιέρα της ταινίας «Dr. No», και εντυπωσιάστηκε τόσο που εμπνεύστηκε μια σκωτο-ελβετική καταγωγή για τον Bond που ξεπηδούσε από τις σελίδες των επόμενων μυθιστορημάτων του.

Η ερμηνεία του Connery ως Bond και το στυλ που προσέδωσε στο χαρακτήρα αυτό οφείλεται στην καθοδήγηση του σκηνοθέτη των ταινιών Τerence Young, ο οποίος τον πήρε υπό την προστασία του και «εξευγένισε» το φυσικό παρουσιαστικό του.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker