kiss-logo
Now playingLOVE AGAIN DUA LIPA
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Αισιόδοξοι ύστερα από καιρό οι διοργανωτές μουσικών event

H διοργάνωση συναυλιών θα επιστρέψει στην κανονικότητα κλιμακωτά από το καλοκαίρι του 2021...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Αισιόδοξα είναι τα νέα από το μέτωπο της πανδημίας, ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση φαρμακευτικής εταιρίας που ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στην τελική φάση για την παραγωγή του πολυπόθητου εμβολίου κατά του Covid-19.

Οι χρηματιστηριακές μετοχές όλων των γνωστών εταιριών διοργάνωσης μουσικών event ανέβηκαν στα ύψη, ανταποκρινόμενες στην ευχάριστη είδηση ότι ένα από τα υποψήφια εμβόλια για την καταπολέμηση του Covid-19 κρίθηκε αποτελεσματικό σε ποσοστό 90%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μετοχές της Live Nation εκτοξεύτηκαν κατά 20.8%, ενώ η Madison Square Garden Entertainment είδε τη μετοχή της να κλείνει στο +21.4% και η Γερμανική CTS Eventim στο +23.5%.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι οι δείκτες αγοράς σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν επίσης παράλληλα, με πρώτο τον Dow Jones που έκλεισε στο +3.9%, ενώ ο S&P 500 ανέβηκε κατά 2.9%, ο FTSE 100 στη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκε κατά 5.8% και ο Ρωσικός δείκτης RTS κατά 5.3%.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των εταιριών βιοτεχνολογίας Pfizer και BioNTech, το δοκιμαστικό εμβόλιο δεν εμφάνισε σοβαρές παρενέργειες στην πλειονότητα των 43.538 ανθρώπων που συμμετείχαν εθελοντικά στο πειραματικό πρόγραμμα των εταιριών.

Πιο συγκεκριμένα, η Pfizer ανακοίνωσε εκ μέρους των δυο φαρμακευτικών κολοσσών ότι οι συμμετέχοντες στη δοκιμαστική διαδικασία έλαβαν δύο δόσεις σε διάστημα 21 ημερών. Το φάρμακο ήταν αποτελεσματικό κατά 90% επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, που σημαίνει ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό εντός 28 ημερών από την πρώτη δόση. Η Pfizer σημείωσε ότι «το τελικό ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου μπορεί να διαφέρει» καθώς συνεχίζεται η δοκιμαστική περίοδος.

Τα στελέχη της Live Nation δήλωσαν ότι η διοργάνωση συναυλιών θα επιστρέψει στην κανονικότητα κλιμακωτά από το καλοκαίρι του 2021. Οι περισσότεροι οπαδοί έχουν κρατήσει τα εισιτήριά τους αντί να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους. Μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου, το συνολικό ποσοστό επιστροφής χρημάτων της Live Nation από συναυλίες που αναβλήθηκαν ήταν στο 17 %, ενώ το ποσοστό επιστροφής εισιτηρίων από φεστιβάλ προσέγγισε το 37%.

Οι εταιρείες που σχετίζονται με την ψυχαγωγία, τα ταξίδια και τον τουρισμό έχουν καταστραφεί ιδιαίτερα το 2020. Τα νέα αναφορικά με το εμβόλιο βοήθησαν τις τιμές των μετοχών αυτών των εταιρειών να κινηθούν αυξητικά, ξεπερνώντας τα χαμηλά τους σημεία, που είχαν αγγίξει στη διάρκεια της πανδημίας.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker