kiss-logo
Now playingSMOOTH SANTANA FEAT. ROB THOMAS
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα στην ιστορία της μουσικής

Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, σαν σήμερα πριν από μερικά χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 2 Ιανουαρίου, το 2016 η Adele βρισκόταν στην κορυφή του US Αlbum Chart με την κυκλοφορία του τρίτου στούντιο άλμπουμ της, «25».

Το άλμπουμ γνώρισε τεράστια παγκόσμια επιτυχία, δημιουργώντας ρεκόρ πωλήσεων σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων η Μεγάλη Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πωλήσεις του «25» ξεπέρασαν τα 3,38 εκατομμύρια αντίτυπα στη διάρκεια της πρώτης μόνο εβδομάδας κυκλοφορίας, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ από την εποχή που η εταιρία Nielsen SoundScan θεσμοθέτησε την καταγραφή των πωλήσεων το 1991.

 

  • Tο 2007, επιβεβαιώθηκε ότι το σινγκλ του Gnarls Barkley με τίτλο «Crazy» ήταν η επιτυχία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 2006 στη Μεγάλη Βρετανία. Οι πωλήσεις του σινγκλ ξεπέρασαν τα 700.000 αντίτυπα και ήταν επίσης Νο.1 σε ψηφιακές πωλήσεις.

  • Το 2007, το άλμπουμ των Snow Patrol «Eyes Open» ήταν το Νο.1 σε πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανια με 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ οι Take That, που επέστρεψαν στη δισκογραφία με την κυκλοφορία του άλμπουμ τους «Beautiful World» ήταν οι τρίτοι στον κατάλογο των συνολικών πωλήσεων.

 

 

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker