kiss-logo
Now playingSICK & TIRED ANASTACIA
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Ο Ed Sheeran και ο Elton John κατά της συμφωνίας του Brexit

«Η διαπραγματευτική αποτυχία της κυβέρνησης απειλεί το μέλλον του πολιτισμού στη χώρα»...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Μερικοί από τους σπουδαιότερους αστέρες της μουσικής βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ο Ed Sheeran, ο Sir Elton John και ο διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου Sir Simon Rattle, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι απέτυχε να προστατεύσει τα δικαιώματα των καλλιτεχνών με τη συμφωνία του Brexit.

Συγκεκριμένα, ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών της ποπ, της ροκ και της κλασικής μουσικής, καλούν την κυβέρνηση να καταγγείλει τη συμφωνία, που όπως ισχυρίζονται θα μετατρέψει την Ευρώπη σε μια απαγορευμένη ζώνη για τους μουσικούς.

Από τον Brian May των Queen, τον Liam Gallagher των Oasis, και τον Sting, μέχρι τους Sex Pistols και την Judith Weir που συνθέτει μουσική για τον εορτασμό των βασιλικών εκδηλώσεων, υπογράφουν όλοι μια ανοικτή επιστολή στην οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για την πολιτική της κυβέρνησης.

Συνολικά περισσότεροι από 100 μουσικοί συνυπογράφουν τη διαμαρτυρία και δηλώνουν ότι: «Η διαπραγματευτική αποτυχία της κυβέρνησης απειλεί το μέλλον του πολιτισμού στη χώρα και οδηγεί τους καλλιτέχνες στο χείλος της καταστροφής».

H επιστολή δημοσιεύθηκε στη βρετανική εφημερίδα The Times και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με εκατοντάδες άλλους μουσικούς να στέκονται στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων.

Όπως έχει γίνει γνωστό η κυβέρνηση δεν ενέκρινε την πρόταση των καλλιτεχνών να συμπεριληφθεί στη συμφωνία για το Brexit η μετακίνηση των Βρετανών μουσικών χωρίς βίζα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις περιοδείες και τις ζωντανές εμφανίσεις τους.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker