kiss-logo
Now playingTONIGHT REAMONN
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

17 εκατομμύρια δολάρια για τα θύματα του Harvey Weinstein

Στα 17 εκατομμύρια ορίστηκε η αποζημίωση για τα θύματα του Harvey Weinstein, ύστερα από την πολύμηνη δικαστική διαμάχη...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Στα 17 εκατομμύρια ορίστηκε η αποζημίωση για τα θύματα του Harvey Weinstein, ύστερα από την πολύμηνη δικαστική διαμάχη. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι περισσότερες από τις 50 γυναίκες που κίνησαν τη διαδικασία κατά του κραταιού μέχρι σήμερα παραγωγού ταινιών κινηματογράφου, θα πρέπει να αποζημιωθούν για την ηθική βλάβη που υπέστησαν με το συνολικό ποσό των 17 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα χρήματα θα προέλθουν από την εκκαθάριση της Miramax, της παγκοσμίου φήμης εταιρίας παραγωγής του Weinstein, που ωστόσο υπέβαλε πτώχευση το 2018.

Σύμφωνα με το BBC, η δικαστής Mary Walrath εξήγησε ότι σε ποσοστό 83% οι ενάγουσες: «Επιθυμούν να κλείσουν την υπόθεση με την αποδοχή αυτής της απόφασης και δεν επιδιώκουν να υποστούν περαιτέρω ψυχική ταλαιπωρία καθώς είναι σαφές ότι τα χρήματα δεν μπορούν να επανορθώσουν τη βλάβη που υπέστησαν».

Συνολικά, 47 από τις γυναίκες που κατηγόρησαν τον Weinstein ψήφισαν για τη διευθέτηση, με 39 ψήφους υπέρ και οκτώ κατά. Όσα από τα θύματα έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη βλάβη σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους, θα λάβουν 500.000 δολάρια ή περισσότερα.

Θυμίζουμε ότι ο Harvey Weinstein καταδικάστηκε να υπηρετήσει 23 χρόνια σε κρατική φυλακή της Νέας Υόρκης πέρυσι, αφού κρίθηκε ένοχος για εγκληματική σεξουαλική συμπεριφορά και βιασμό πρώτου βαθμού και τρίτου βαθμού.

Η Ashley Judd, η Rose McGowan, η Caitlin Dulany, η Rosanna Arquette, η Jessica Barth, η Lauren Sivan, η Sarah Anne Masse, η Laura O'Connor, η Louise Godbold και η Louisette Geiss εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων θυμάτων του διάσημου παραγωγού, στη συνέντευξη τύπου «Silence Breakers» που παραχωρήθηκε στο Λος Άντζελες, ύστερα από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. Η ομάδα δημιουργήθηκε από 24 γυναίκες, οι οποίες ανέλαβαν να μιλήσουν δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστησαν από τον εκατομμυριούχο παραγωγό, ο οποίος βέβαια εκδιώχθηκε και από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker