kiss-logo
On airΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥΜΠΑΝΟΣ 10:00 - 12:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής και του κινηματογράφου, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 16 Φεβρουαρίου, το 1990 γεννήθηκε ο Abel Makkonen Tesfaye, ο Καναδός τραγουδιστής, στιχουργός και παραγωγός μουσικής που έγινε ευρύτερα γνωστός στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «The Weeknd». Η αφετηρία στην καριέρα του έγινε όταν ανέβασε ανώνυμα κάποια τραγούδια στο YouTube με το όνομα The Weeknd το 2010. Το 2015 ο Weeknd έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που κατείχε τις πρώτες τρεις θέσεις στο Billboard Ηot R&B chart, ενώ το 2020 κυκλοφόρησε το τέταρτο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ του με τίτλο «After Hours». Το «Blinding Lights», που ξεχώρισε μέσα από αυτό το άλμπουμ έγινε Νο.1 επιτυχία σε 32 χώρες συνολικά. Έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy, εννέα Billboard Music Awards, δύο American Music Awards, εννέα Juno Awards, και ήταν υποψήφιος για ένα Όσκαρ. Έχει πουλήσει περισσότερα από 75 εκατομμύρια αντίτυπα στην Αμερική και είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη μουσική βιομηχανία.

  • Το 1958 γεννήθηκε ο Αμερικανός hip-hop emcee, ηθοποιός και τραγουδιστής Ice-T (Tracy Marrow), στο New Jersey, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  • Το 1964 οι Beatles εμφανίστηκαν για δεύτερη φορά ζωντανά στο στούντιο της εκπομπής The Ed Sullivan Show, ερμηνεύοντας μερικές από τις επιτυχίες τους.

  • Το 1974 ο Bob Dylan ξεκίνησε μια πορεία τεσσάρων εβδομάδων στην κορυφή του US albums chart με το «Planet Waves», το πρώτο του Νο.1 άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  • Το 1974 τα μέλη των Emerson Lake and Palmer συνελήφθησαν στο Salt Lake City, στη διάρκεια μιας περιοδείας, διότι κολυμπούσαν γυμνοί στην πισίνα ενός ξενοδοχείου.

  • Το 1975 η Cher ξεκίνησε την ωριαία μουσική και κωμική εκπομπή της στο CBS-TV. Ήταν η δεύτερη τηλεοπτική απόπειρα της τραγουδίστριας, αφού είχε προηγηθεί το περίφημο The Sonny & Cher Comedy Hour, στο πλευρό του πρώην συζύγου της.

  • Το 1982 οι Jam, το συγκρότημα του Paul Weller, ήταν στην πρώτη θέση του UK singles chart με την επιτυχία τους «A Town Called Malice».

  • Το 1985 ο Bruce Springsteen ήταν στο No.1 του UK albums chart, με την επιτυχία του «Born In The USA», το πρώτο No.1 άλμπουμ του Αμερικανού καλλιτέχνη στη Μεγάλη Βρετανία.

  • Το 1994 γεννήθηκε η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Ava Max. Το αληθινό της όνομα είναι Amanda Ava Koci. Έγινε ευρύτερα γνωστή στη βιομηχανία της μουσικής το 2018 με την κυκλοφορία του σινγκλ «Sweet but Psycho» που έγινε Νο.1 στα chart επιτυχιών 26 χωρών.

  • Το 1999 ο Robbie Williams κέρδισε τρία βραβεία στην ετήσια απονομή των Brit Awards. Ο ο πιο πετυχημένος σόλο καλλιτέχνης όλων των εποχών στην Μ. Βρετανία, βραβεύτηκε στις κατηγορίες «Best British solo artist», «Best Single» και «Best Video».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker