kiss-logo
Now playingALWAYS BON JOVI
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής και του κινηματογράφου, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου, το 2016 η Adele αποχώρησε με τέσσερα σημαντικά βραβεία στην κατοχή της, στην ετήσια τελετή απονομής των Brit Awards. Μεταξύ των βραβείων η διάσημη ερμηνεύτρια κέρδισε το βραβείο του καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς, ενώ διακρίθηκε και ως η καλύτερη Βρετανίδα solo καλλιτέχνιδα της χρονιάς. Στην ίδια τελετή απονομής οι Coldplay ανακηρύχθηκαν καλύτερο βρετανικό συγκρότημα, ενώ η Annie Lennox και ο ηθοποιός Gary Oldman παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στο έργο και τη ζωή του σπουδαίου David Bowie.

  • Το 1974 γεννήθηκε ο Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης James Blunt. Πρόκειται για τον πρώτο Βρετανό μουσικό που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του American singles chart ύστερα από αρκετά χρόνια, καθώς η επιτυχία του «You're Beautiful» ήταν No.1 hit το 2006. Ο προηγούμενος Βρετανός καλλιτέχνης που κατάφερε κάτι αντίστοιχο ήταν ο Elton John, με την επιτυχία του «Candle in the Wind» το 1997.

  • Το 1975 ο Steve Harley και οι Cockney Rebel ήταν για πρώτη και μοναδική φορά στο No.1 του UK Singles Chart με την επιτυχία τους «Make Me Smile (Come Up And See Me)».

  • Το 1977 οι Eagles κυκλοφόρησαν το τραγούδι «Hotel California», που περιλαμβάνεται στο ομώνυμο άλμπουμ τους. Το κιθαριστικό μέρος του τραγουδιού ψηφίστηκε ως το καλύτερο guitar solo όλων των εποχών από τους αναγνώστες του περιοδικού Guitarist το 1998. Η άλμπουμ των Eagles βραβεύτηκε ως καλύτερο της χρονιάς στην ετήσια τελετή απονομής των Grammy Awards το 1978.

  • Το 1987 απεβίωσε ο παραγωγός και pop artist Andy Warhol. Εκτός από ιδρυτής του κινήματος Pop Art και παραγωγός / μάνατζερ των Velvet Underground, ήταν επίσης ο σχεδιαστής του πιο διάσημου εξώφυλλου των Velvet Underground And Nico καθώς και του άλμπουμ «Sticky Fingers» των Rolling Stones.

  • Το 1989 η διοργάνωση των Grammy Awards συμπεριέλαβε τη νέα κατηγορία Heavy Metal για πρώτη φορά. Το εν λόγω βραβείο απονεμήθηκε στους Jethro Tull, ενώ τη βραδιά της απονομής στη σκηνή εμφανίστηκαν οι Metallica.

  • Το 1992 οι Shakespears Sister ξεκίνησαν μια πορεία οκτώ εβδομάδων στην κορυφή του UK singles chart με την επιτυχία τους «Stay».

  • Το 1997 οι No Doubt ήταν στην πρώτη θέση του UK singles chart με την επιτυχία τους «Don't Speak». Πρόκειται για το τρίτο σινγκλ που ξεχώρισε από το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος «Tragic Kingdom».

  • Το 2001 μεγάλοι νικητές στα 43α ετήσια Grammy Awards ήταν μεταξύ άλλων οι U2, οι οποίοι βραβεύτηκαν για τον καλύτερο δίσκο και το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς. Ο Eminem ήταν ο καλλιτέχνης με το καλύτερο ραπ άλμπουμ της χρονιάς, ενώ ο Johnny Cash κέρδισε το βραβείο Best Male country performance για το τραγούδι του «Solitary Man».

  • Το 2003 ο Sir Paul McCartney εμφανίστηκε σε μια ιδιωτική συναυλία στο Σαν Ντιέγκο, για τα 50α γενέθλια της Wendy Whitworth, παραγωγού της εκπομπής του CNN «The Larry King Show». Ο Sir Paul δώρισε όλη την αμοιβή του, που ήταν ένα εκατομμύριο δολάρια στη φιλανθρωπική οργάνωση Adopt-a-Minefield.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker