kiss-logo
Now playingUN ATTIMO DI PACE EROS RAMAZZOTTI
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Κυκλοφορούν τα γραμματόσημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020 (video)

Από τα ΕΛΤΑ
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Το Ολυμπιακό Πνεύμα, η ιδεολογία και η φιλοσοφία του, ως μία αμετάβλητη μέσα στους αιώνες πολιτισμική αξία, ξεπέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας και, με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταλαμπαδεύτηκαν σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας πλέον μία από τις σημαντικότερες εκφάνσεις του σύγχρονου πολιτισμού. Η παγκόσμια ολυμπιακή οικογένεια διευρύνθηκε με τη συμμετοχή όλο και περισσοτέρων χωρών και το ολυμπιακό αθλητικό πρόγραμμα με την προσθήκη νέων αθλημάτων.

Η Αναμνηστική Σειρά «Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκυο 2020» αποτελείται από δύο φεγιέ και επιθυμεί να τιμήσει τη συνεισφορά της Ιαπωνίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ταυτόχρονα, την αισθητική της παράδοση που βρίσκει σύγχρονη εφαρμογή στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκυο 2020.

Στο πρώτο φεγιέ απεικονίζεται ο Jigoro Kano, η εμβληματική μορφή του νεώτερου ιαπωνικού αθλητισμού, οι προσπάθειες του οποίου για να ενταχθεί η Ιαπωνία στην ολυμπιακή οικογένεια, αποτελούν την έναρξη της ιαπωνικής ολυμπιακής ιστορίας. Ο πατέρας του τζούντο και πρώτος Ασιάτης Αθάνατος πλαισιώνει την παράσταση του γραμματοσήμου με τα τοπόσημα του σύγχρονου Τόκυο, το οποίο γιορτάζει με πυροτεχνήματα την έναρξη των Αγώνων.

Στο δεύτερο φεγιέ απεικονίζεται το ιδιαίτερα δημοφιλές στους Ιάπωνες άθλημα του Hanetsuki. Το τοπίο της παράστασης, με σαφείς αναφορές στην παραδοσιακή ιαπωνική χαρακτική, επιδιώκει να αναδείξει τις στέρεες καταβολές της ιαπωνικής αισθητικής πρότασης των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκυο 2020, ενώ το σύγχρονο γήπεδο που εικονίζεται στο γραμματόσημο παραπέμπει στο ιστορικό αθλητικό βάθος της διοργανώτριας χώρας και τη συνεισφορά της στο σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαι.

Υπενθυμίζεται ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν να επιδείξουν μία πλούσια και καλλιτεχνικά άρτια παράδοση στο σχεδιασμό Ολυμπιακών Γραμματοσήμων, ξεκινώντας από τα πρώτα παγκοσμίως Ολυμπιακά Γραμματόσημα του 1896 ενώ οι πολυαναμενόμενες Ολυμπιακές Σειρές Γραμματοσήμων συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών παγκοσμίως.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker