kiss-logo
Now playingETHER PARTY DELYNO
On airΚΩΣΤΑΣ ΣΙΤΟΠΟΥΛΟΣ 05:00 - 07:00
Listen live on kiss

Τι αλλάζει στη διασκέδαση από αύριο – Τα νέα μέτρα

«Λουκέτο» από την πρώτη παράβαση
Text Size:
  • A
  • A
  • A

bar1_kiss_pexels.jpg

photo: pexels
By
KISS 929

Μία σειρά από νέα μέτρα στους χώρους εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς τις τελευταίες ημέρες τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης και των επιδημιολογικών διερευνήσεων του ΕΟΔΥ προκαλούν ανησυχία και απαιτούν εγρήγορση από όλους μας.

Σχετικά με την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από το Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως «δείχνει ότι αυτά εντοπίζονται σε πολύ νεαρές ηλικίες και σχετίζονται κυρίως με δραστηριότητες διασκέδασης. Οι μεγάλοι χώροι των κέντρων διασκέδασης, τα κλαμπ και τα μπαρ εμφανίζονται ως οι βασικοί χώροι υπερμετάδοσης του ιού. Προς το παρόν η αύξηση αυτή δεν συνοδεύεται και από σημαντική αύξηση νοσηλειών, ενώ οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι παραμένουν σε πτωτική πορεία».

Παράλληλα, τόνισε πως «το τελευταίο 10ήμερο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, παρατηρείται σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων, ο οποίος πλέον αγγίζει τα 27 έτη. Ταυτόχρονη αύξηση έχει παρατηρηθεί και στα κρούσματα που ανήκουν σε συρροές, ενώ το 32% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αναφέρουν σαν πιθανή πηγή έκθεσης, συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο. Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα τα οποία κατόπιν διερεύνησης εστιάζονται δυστυχώς σε χώρους διασκέδασης. Ενδεικτικά σας ενημερώνω ότι από τις σημερινές ανοικτές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στο Νότιο Τομέα Αθηνών -που σημειωτέον το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15-24 ετών- και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Αλίμου και Γλυφάδας προέκυψε θετικότητα 6,1% και 8,4% αντίστοιχα».

Οι αλλαγές στη διασκέδαση 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε τα ακόλουθα: «Για τις δραστηριότητες διασκέδασης προκειμένου να ελέγξουμε αυτή την αλματώδη αύξηση, η Κυβέρνηση αποφάσισε και σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό και την υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους, έτσι ώστε να έχουμε μια ασφαλή και προστατευμένη διασκέδαση. Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας -όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα- θα επιφέρει κύρωση για μεν τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες για δε τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια». 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker