kiss-logo
Now playingCRUEL SUMMER TAYLOR SWIFT
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Ξεκινά ο κατ΄οίκον εμβολιασμός

Ποιους αφορά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ανοιχτή είναι από σήμερα, Τρίτη 20 Ιουλίου, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα. Οι γιατροί θα μπορούν να δηλώνουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα και που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Πιστοποίηση από τους γιατρούς

Αναλυτικά, ο θεράπων ιατρός μπορεί να δηλώσει τους ασθενείς πολίτες, έτσι ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού τους. Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό στην Ελλάδα, είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού τομέα.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα: «Είναι άτομα τα οποία έχουνε σοβαρή, εκτός από στη λειτουργικότητά τους, και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης. Πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό, είτε σε περιπτώσεις που έχουμε βαριά ψυχική νοητική νόσο, παραδείγματος χάρη, στις περιπτώσεις Αλτσχάιμερ».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο εμβολιασμός κατ’ οίκων θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς, είτε από κινητά συνεργεία της Επιχείρησης Ελευθερία. Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει τον εμβολιασμό κατ’ οίκων στις απομακρυσμένες περιοχές, που ήταν το πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει, και έχουν ήδη εμβολιαστεί αρκετοί συμπολίτες μας», σημείωσε επίσης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker