kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα
Text Size:
  • A
  • A
  • A

tentoglou_fb.jpg

photo από: Facebook / Μίλτος Τεντόγλου
By
KISS 929

Το δεύτερο χρυσό ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου

Ο 23χρονος πρωταθλητής από τα Γρεβενά αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον τελικό του μήκους ανδρών, με άλμα στα 8.41 μ. Την επίδοση αυτή έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του, ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν 4ος στην κατάταξη.

Σε δηλώσεις του ο Μίλτος Τεντόγλου ανέφερε τα ακόλουθα: «Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ήμουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν... χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω.... Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός».

Παράλληλα, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης πρόσθεσε: «Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ, σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω. Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε τα συγχαρητήριά του στο Μίλτο Τεντόγλου, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, γράφοντας σε ανάρτησή του στο twitter: «Με ένα καταπληκτικό άλμα στα 8,41μ ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε τo χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον θαυμασμό όλων μας. Μαζί του πέταξε όλη η Ελλάδα, πιο μακριά, πιο ψηλά. Συγχαρητήρια Μίλτο και σ΄ ευχαριστούμε για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσες!».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σημείωσε στο twitter για την σπουδαία διάκριση του Μίλτου Τεντόγλου: «O Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο στον κλασσικό αθλητισμό, με το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θερμά συγχαρητήρια!».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: «Θερμά συγχαρητήρια στον Ολυμπιονίκη μας, Μίλτο Τεντόγλου. Έκανε χρυσό άλμα στην κορυφή του κόσμου, έγραψε ανεξίτηλα Ιστορία με τον συγκλονιστικό του αγώνα στο μήκος. Μπράβο,Μίλτο! Υπερήφανη η Ελλάδα, σε ευχαριστούμε. #TeamHellas».

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker