kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση

Ειδοποίηση από τη ΓΓΠΠ
Text Size:
  • A
  • A
  • A

forest1_kiss_pexels.jpg

photo: pexels
By
KISS 929

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που ισχύει μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, όπως για παράδειγμα οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης. Για κάθε παράβαση προβλέπονται ποινικές κυρώσεις αλλά και χρηματικά πρόστιμα. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε επείγουσα ειδοποίηση προς όλους μέσω του 112 προειδοποιώντας ότι προβλέπεται πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις και κάλεσε επίσης τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε εργασία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.      

Στην ειδοποίηση τονίζεται ακόμη πως δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση, ενώ οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα: «Πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς».

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker