kiss-logo
Now playingGREEDY TATE MCRAE
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

“BEST SELLERS” – Από αύριο στους κινηματογράφους

Ξεκαρδιστική κωμωδία δρόμου
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Στις κινηματογραφικές αίθουσες βγαίνει αύριο, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, η ταινία “BEST SELLERS” από την Tanweer.

  • Σκηνοθεσία: Λίνα Ρόσλερ
  • Σενάριο: Άντονι Γκριέκο
  • Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κέιν, Όμπρεϊ Πλάζα, Σκοτ Σπίντμαν, Έλεν Γουόνγκ
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κλοντίν Σοβέ
  • Μοντάζ: Άρθουρ Ταρνόβσκι
  • Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά

O δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ θρυλικός Μάικλ Κέιν (Η Χάνα και οι Αδελφές της, Θέα στο Ωκεανό) είναι ο ιδανικός πρωταγωνιστής σε αυτή την ξεκαρδιστική κωμωδία δρόμου με συμπρωταγωνίστρια την ταλαντούχα Όμπρεϊ Πλάζα (TV Parks and Recreation). Ένα αταίριαστο δίδυμο που πρέπει να συνεργαστεί κι ένα αγεφύρωτο χάσμα γενεών που ξεδιπλώνεται με αφορμή μία περιοδεία για την προώθηση ενός τελευταίου μυθιστορήματος είναι στην καρδιά αυτής της καλογραμμένης και ρυθμικής κωμωδίας, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. 
Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους της ανερχόμενης και πολυτάλαντης ηθοποιού και σεναριογράφου Λίνα Ρόσλερ που έχει ήδη βραβευτεί για τις ταινίες μικρού μήκους της σε διεθνή φεστιβάλ (Little Whispers: The Vow).

Σύνοψη

Η Λούσι (Όμπρεϊ Πλάζα ) έχει κληρονομήσει τον εκδοτικό οίκο του πατέρα της χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Όταν ανακαλύπτει ότι ένας ερημίτης, στρυφνός και αλκοολικός συγγραφέας, ο Χάρις Σο (Μάικλ Κέιν), χρωστάει ένα ακόμα βιβλίο στον οίκο, του απευθύνεται σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει την επιχείρηση. Η συγκυρία φαίνεται να την ευνοεί, καθώς ο Χάρις χρωστάει λεφτά και τυχαίνει να έχει έτοιμο ένα καινούριο βιβλίο, το οποίο μισεί. Η Λούσι εκστασιάζεται μέχρι που ανακαλύπτει ότι το συμβόλαιο του Χάρις δεν επιτρέπει σε κανέναν να επιμεληθεί το έργο του. Ως αντάλλαγμα, τον πείθει να κάνουν προωθητική περιοδεία. Έτσι ξεκινάει μία κολασμένη τουρνέ, όπου η φήμη δεν συνεπάγεται περιουσία και η κληρονομιά, που προσπαθεί η Λούσι να περισώσει, κρύβει μυστικά έτοιμα να αποκαλυφθούν.

Αταίριαστο δίδυμο

O Χάρις Σο συνεχίζει να γράφει στην ετοιμόρροπη γραφομηχανή του, παρόλο που του αρέσει να μουγκρίζει στο παλιακό του τηλέφωνο ότι έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Βήχει και βρίζει, πίνει και καπνίζει, σε αντίθεση με τη Λούσι, την κληρονόμο του εκδοτικού οίκου, ο οποίος ανελίχθηκε πριν από μισό αιώνα χάρη στο  επιτυχημένο μυθιστόρημα του Σο. Όσο ο στριμμένος συγγραφέας γυρνάει την πλάτη του στη ζωή, η δυναμική νεαρή εκδότρια κάνει τζόκινγκ στη Νέα Υόρκη και λαμβάνει ενημερώσεις από τη φιλόδοξη βοηθό της για τις κακές πωλήσεις και τα αρνητικά σχόλια των ινφλουένσερ στα κοινωνικά δίκτυα. Μία περιοδεία με τον ηλικιωμένο συγγραφέα για το καινούριο του έργο ίσως σώσει τον εκδοτικό οίκο. Αλλά το στραβόξυλο είναι σκέτος μπελάς. Εκφωνημένο με την άψογη βρετανική του προφορά, το  bullshite! του γρήγορα γίνεται το hashtag των Αμερικάνων χίπστερ, αλλά δεν ανεβάζει τις πωλήσεις. 
Στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο, η Λίνα Ρόσλερ παρουσιάζει ένα εξωφρενικό και τρυφερό ταξίδι με δύο αταίριαστους συνοδοιπόρους. 

Συνέντευξη με τη σκηνοθέτιδα Λίνα Ρόσλερ

Τι σας τράβηξε το ενδιαφέρον στην ιστορία;
Το σενάριο που έχει γράψει ο Αντόνιο Γκριέκο είναι υπέροχο και κατευθείαν φαντάστηκα πώς θα ήταν στο πανί. Ένιωσα ότι ξέρω τους χαρακτήρες, ότι τους καταλαβαίνω και νιώθω συμπάθεια για αυτούς. Ήταν σκέτη απόλαυση να μπορώ να δώσω πνοή στην ιστορία τους.

Είστε μία καταξιωμένη ηθοποιός. Γιατί θελήσατε να σκηνοθετήσετε;
Έχω σταθεί πολύ τυχερή ως ηθοποιός, αλλά μου αρέσει και να γράφω. Μερικά χρόνια πριν, έγραψα μία συλλογή με 50 διηγήματα και τα έστειλα σε έναν εκδοτικό οίκο στο Μόντρεαλ. Τους άρεσαν οι ιστορίες μου και μου ζήτησαν να γράψω άλλες 50 για να τις εκδώσουν σε έναν τόμο με 100 διηγήματα. Ενθουσιάστηκα και τρομοκρατήθηκα. Καθώς κωλυσιεργούσα, μετέτρεψα ένα από τα διηγήματα σε σενάριο και, μέσα από παράξενες συμπτώσεις, κατέληξα να κάνω γύρισμα  με αυτή την ιστορία. Αυτή η ταινία μικρού μήκους βραβεύτηκε σε φεστιβάλ και αποφάσισα να το ξανακάνω με κάποιο άλλο δικό μου διήγημα. 
Βρήκα χρηματοδότηση, το έκανα και η δεύτερη ταινία κέρδισε ξανά βραβεία. Όμως, ένιωθα αμήχανα και τότε αποφάσισα ότι πρέπει να μάθω σκηνοθεσία. Έκανα σπουδές και βρήκα χρηματοδότηση για την τρίτη ταινία μου, που επίσης πήγε καλά στα φεστιβάλ. Ακούγεται κάπως τυχαίο, καθώς ποτέ δεν ανακοίνωσα ότι θα στρεφόμουν στη σκηνοθεσία. Αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν αβίαστα και η εμπειρία μου σαν ηθοποιός και συγγραφέας με εξέλιξε γρηγορότερα. Έχω πολλά να μάθω ακόμα για την τέχνη της σκηνοθεσίας. Μόλις ξεκίνησα.

Μιλήστε μας για το καστ της ταινίας.
Είμαι πολύ τυχερή που τους έχω. Ο Μάικλ ήταν η απόλυτη επιλογή, αλλά δεν ήμουν σίγουρη ότι θα ενδιαφερόταν. Του άρεσε το σενάριο και ήθελε να συμμετάσχει. Αμέσως μετά, προσεγγίσαμε την Όμπρεϊ. 

Πώς ήταν η συνεργασία με τον θρυλικό Μάικλ Κέιν; Είχε πολλές ιστορίες να μοιραστεί; 
Ήταν εκπληκτική! Το να περνάς τη μέρα σου με τον Μάικλ Κέιν είναι σκέτη απόλαυση. Είναι αστείος, ευγενικός και έχει πολλές ιστορίες, πολλή γοητεία και ταλέντο. Έμαθα πολλά από εκείνον. Το δώρο της συνεργασίας μαζί του είναι ανεκτίμητο. 
Πηγή: https://variety.com/2021/film/festivals/lina-roessler-berlin-1234920721/

Συνέντευξη με τον Όντρεϊ Πλάζα

Υποδύεστε τη νεαρή εκδότρια ενός κακότροπου συγγραφέα. Μιλήστε μας για αυτό.
Ναι! Είμαι μία νεαρή εκδότρια που προσπαθεί να σώσει τον εκδοτικό της οίκο. Ρισκάρω τα πάντα και ποντάρω στον Μάικλ Κέιν, που υποδύεται έναν θρυλικό συγγραφέα, τον οποίο ανασύρω από την απομόνωση για να σώσω την επιχείρηση μου. Για μένα, η ταινία είναι σαν μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ανόμοιους χαρακτήρες που ανακαλύπτουν ότι χρειάζονται ο ένας τον άλλον. 

Η ταινία έχει γρήγορους διαλόγους ανάμεσα σας…
Ναι και ήταν ένα όνειρο που εκπληρώθηκε για μένα, να συνεργάζομαι με τον Μάικλ Κέιν και να μπορώ να κάνω αυτή τη διαδρομή μαζί του. Η ταινία έχει πολλές αστείες σκηνές με εμένα να τον σέρνω δεξιά και αριστερά. Είμαστε σε περιοδεία μαζί και είναι ένας μέθυσος, ένας γκρινιάρης γέρος που δεν έχει καμία σχέση με τον Κέιν, που είναι προφανώς ένας θρύλος. 

Πώς ήταν η συνεργασία μαζί του;
Είναι ό,τι ήθελα να είναι. Ένας από τους πιο υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί. Ήμουν σαν σφουγγάρι και απορροφούσα ό,τι μπορούσα. Είναι τόσο γλυκός και αστείος, κάνει συνέχεια αστεία και λέει απίστευτες ιστορίες. Οι ιστορίες του, προφανώς, είναι απίθανες. Είναι μία γενναιόδωρη και ευγενική ψυχή. 

Κάποια ιστορία από το γύρισμα που θέλετε να μοιραστείτε;
Πολλές. Μου είπε πολλά τρικ. «Όταν κάνω κοντινό, ένα μάτι το έχω για την κάμερα και ένα για εσένα. Δεν σε κοιτάω και με τα δύο μάτια. Σε κοιτάω με το ένα και το άλλο το έχω για την κάμερα». Εγώ του έλεγα ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό. «Αγάπη μου, έχω κερδίσει Όσκαρ. Σου το υπόσχομαι. Έτσι γίνεται». Τελικά το έκανα και δεν μπορώ να σταματήσω να το κάνω. Έχω τη μέθοδο του Μάικλ Κέιν χαραγμένη μέσα μου και θα συνεχίσω να το κάνω.

Ακολουθεί το official trailer της ταινίας:

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker