kiss-logo
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Μόνο με εμβόλια mRNA
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Ανοίγει σήμερα, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα για τα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Όπως είχε αναφέρει κατά την πρόσφατη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο Γενικός  Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, την αναμνηστική δόση θα μπορούν να κάνουν όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και υγειονομικοί που έχουν περάσει 6 μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με τη δεύτερη δόση, ενώ η λίστα με τους δικαιούχους για την τρίτη δόση, μόλις παρέλθει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση, θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, έχει διευκρινίσει πως στην παρούσα φάση, το εμβόλιο που θα δίνεται ως 3η δόση, είναι το mRNA εμβόλιο, και συγκεκριμένα το Pfizer, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με το εμβόλιο που έχει χρησιμοποιηθεί στο βασικό εμβολιασμό. Όπως σημειώνει αυτό σημαίνει πως «δεν έχει αναθεωρηθεί η σύνθεση του εμβολίου λόγω μεταλλάξεων, αφού ξέρουμε ότι το εμβόλιο έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό για την προστασία και από τη σοβαρή νόσο και από το θάνατο και για τις μεταλλάξεις που έχουν συμβεί και κυρίως για τη Δ που είναι η επικρατούσα.

Επομένως, συνοπτικά τα άτομα που έχουνε εμβολιαστεί με εμβόλιο, mRNA θα λάβουν την 3ηδόση πάλι με mRNΑ εμβόλιο της Pfizer. Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με Astra Zeneca θα έχουν ως 3η δόση πάλι με mRNA εμβόλιο.

Για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson είμαστε σε αναμονή των συστάσεων. Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ότι θα είναι πάλι ή με mRNA ή με το ίδιο εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Αξίζει επίσης να διευκρινιστεί ότι άτομα τα οποία έχουν νοσήσει από Covid και έχουν λάβει μετά μία ή δύο δόσεις εμβολίων, θεωρούνται επαρκώς ανοσοποιημένα και δεν χρειάζονται τη χορήγηση τρίτης δόσεως».

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker