kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Ξεκινά η συνταγογράφηση για το εμβόλιο της γρίπης

Τις επόμενες εβδομάδες ο εμβολιασμός
Text Size:
  • A
  • A
  • A

doctor3_kiss_pexels.jpg

photo: pexels
By
KISS 929

Από σήμερα είναι δυνατή η συνταγογράφηση για το εμβόλιο της γρίπης, ενώ ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες.  

Όπως επεσήμανε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την πρόσφατη ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών η γρίπη αναμένεται να κυκλοφορεί τους επόμενους μήνες παράλληλα με τον κορονοϊό, και μία πλειάδα άλλων αναπνευστικών ιών.

Η ίδια επίσης σημείωσε πως «Ο εμβολιασμός, όπως κάθε χρόνο, θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες. Η συνταγογράφηση θα αρχίσει από την 1ηΟκτωβρίου και θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο εμβολιασμός είναι επιβεβλημένος να γίνεται στις ευάλωτες ομάδες, όπως περιγράφονται στην ετήσια εγκύκλιο για τον εμβολιασμό της γρίπης.

Να σημειώσουμε ότι δεν απαιτείται χρονική απόσταση μεταξύ του εμβολίου Covid για τα άτομα που θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου της γρίπης ή και άλλων εμβολίων, όπως του πνευμονιόκοκκου. Δεν υπάρχει βιολογικός μηχανισμός αλληλεπίδρασης που να απαγορεύει την παράλληλη χορήγηση αυτών των εμβολίων. Δεν θα πρέπει το γεγονός ότι η κινητικότητα της γρίπης την προηγούμενη χρονιά ήταν σε χαμηλά επίπεδα να μας δημιουργήσει ένα αίσθημα εφησυχασμού».

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker